CTG NALAZ

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm

CTG NALAZ

Post od suzana stojkovic »

Moze li neko strucan ili neko ko zna nesto o ctg snimku da mi kaze koliko se neka oboljenja putem ovog snimka mogu otkriti,ja ga trebam raditi za par dana.Imam dosta problema sa mucninama,svi drugi nalazi su mi uredni jos mi je ostalo da uradim ctg.Nekad mi se javljaju vrtoglavice,onda neki osjecaj u grlu kao da je prosireno mozda smjesno zvuci al cesto imam ta osjecaj kao da se prosirilo nesto u grlu kao kad se tjelo sprema da povrati pa se i grlo prosiri e bukvalno takav osjecaj imam samo sto nikad ne povracam...
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Napad panike?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

CTG??Mucnine vrtoglavice?? CTG je cardiotokografija i termin se odnosi na akusersku metodu pracenja srcanog rada ploda i kontarakcija uterusa!!!!Da li ste vi uopste napisali tacno o kojoj se metodi zapravo radi??
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm

Post od suzana stojkovic »

Dobro ocito sam lose upucena,uglavnom radi se o snimku snimanja kompletnog tjela nesto slicno rendgenu samo nije to,znam jer sam vec radila snimanje sa rendgenom kad se pije ona kreda.Znam da je samo snimak zeludca oko 200e znaci u pitanju je jkako skup pregled,eto mozda sad znate koji mu je pravi naziv,uglavnom koliko on moze vidjeti ostecenje unutrasnjih organa.Naime vec godinu dana osjecam mucnine,sad su pocele i vrtoglavice...uglavnom patim se samo tako,svi nalazi su mi u redu..pa se pitam dal se tim pregledom moze sta otkriti pre nego sto ja puknem nacisto
Odgovori