Crphnova bolest i hepatits B i C.

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Rosson3r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 20, 2009 11:02 pm

Crphnova bolest i hepatits B i C.

Post od Rosson3r »

Postovanje molio bih Vas ako mozete da mi odgovorite na sljedece pitanje, koji je najbolji nacin u ljecenju ovih bolesti Crohnova bolest i hepatitis B i C.
Rosson3r
Novi član
Novi član

Re: Crphnova bolest i hepatits B i C.

Post od Rosson3r »

Rosson3r napisao:Postovanje molio bih Vas ako mozete da mi odgovorite na sljedece pitanje, koji je najbolji nacin u ljecenju ovih bolesti Crohnova bolest i hepatitis B i C.
zamolio bi odgovor ako ikako moze, otac mi je bolestan, prije 20-tak godina je imao tesku operaciju jedva je prezivio, sad opet ima problema sa colitisom a uz sve to ima hepatitis b i c koji je mutirao iz b i otisao mu na jetru, molim vas odgovor.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Iz opravdanog razloga se ne pokrece ova tema gde ste je otvorili poshto ima dosta tema sa istim pitanjem.

Koristite opciju Trazi na forumu i nacicete zaista mnogo postova o obe ove bolesti, pa mozete prochitati sve sluchajeve, iskustva, nachine lechenja.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Obicno ne odgovaram na nesto na sta nemam potpun odgovor, a posto nema nikog sturcnijeg da ti odgovori, gle cuda, reci cu ti ono sto znam

KOmbinovane bolesti su prilicno komplexne za lecenje. Najpre moras zbog Virusnih Hepatitisa izbaciti imunosupresive (AZP, Imuran, 6MP) jer iako bi pomoglo kolitisu odmoglo bi jetri jer bi virusi samo napreovali. S druge strane colitis je moguce leciti u nekim slucajevima i interferonskim preparatima. Prvo sto moze koristiti je upotreba 5-aminosalicilata u dozama do 4.8g mesalamina i to samo Asacol ili Pentasa 3-4x na dan po 2 od 400-500mg. Ako to ne sredi kolitis treba razmisliti o Budesonide ali iako on ima malo sistemskih nezeljenihi posledica sama inaktivacija produkta se obalvlja u jetri koja je ionako ostecena. To treba izbeci. Najskuplji ali i njabolji lek za ulcerozni bi bila Humira, Ifliximab ili Anti TNF-alpha antitela. Sto se tice HBV i HCV virusa ici na Pegazis injekcije i jacanje imuniteta...
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Rosson3r napisao:
Rosson3r napisao:Postovanje molio bih Vas ako mozete da mi odgovorite na sljedece pitanje, koji je najbolji nacin u ljecenju ovih bolesti Crohnova bolest i hepatitis B i C.
zamolio bi odgovor ako ikako moze, otac mi je bolestan, prije 20-tak godina je imao tesku operaciju jedva je prezivio, sad opet ima problema sa colitisom a uz sve to ima hepatitis b i c koji je mutirao iz b i otisao mu na jetru, molim vas odgovor.
Hepatitis B mutirao u C? :-? Mislim da tako nesto nije bas moguce, neka me neko ispravi ako gresim.

Da li je poznat put inficiranja? Ta operacija pre 20-ak godina meni se cini kao izvorom zaraze.... ali i B i C.... bas :(
Bye bye little lady
Rosson3r
Novi član
Novi član

Post od Rosson3r »

Jesen stize dunjo moja napisao:
Rosson3r napisao:
Hepatitis B mutirao u C? :-? Mislim da tako nesto nije bas moguce, neka me neko ispravi ako gresim.

Da li je poznat put inficiranja? Ta operacija pre 20-ak godina meni se cini kao izvorom zaraze.... ali i B i C.... bas :(
e neznam doktori su rekli da je tako, ako ne vjerujes mogu ti skenirati sve nalaze i okacit da se uvjeris.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Nemam razloga da ne verujem, samo je malo cudno.... malo mnogo.

B i C su potpuno razliciti tipovi virusa, ako postoji jedan ne moze da 'mutira' u drugi... to bi bilo kao kada bi od muve postao komarac.
Bye bye little lady
Rosson3r
Novi član
Novi član

Post od Rosson3r »

Jesen stize dunjo moja napisao:Nemam razloga da ne verujem, samo je malo cudno.... malo mnogo.

B i C su potpuno razliciti tipovi virusa, ako postoji jedan ne moze da 'mutira' u drugi... to bi bilo kao kada bi od muve postao komarac.
Bogami doktori rekli da mu je B mutirao u C, jer on je imao Hepatitis B prije 20-tak godina kad je imao tesku operaciju, i vremenom kazu da je mutirao
Odgovori