crne tacke u stolici

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Momcilo123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 12, 2016 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: crne tacke u stolici

Post od Momcilo123 »

A i nema krvi tako da ipak verovatno nije.
Momcilo123
Novi član
Novi član

Post od Momcilo123 »

ne znam da li su one crne tackice koje se pojavljuju krv ili nesto drugo, s obrziorm da se pojavljuju samo povremeno, evo npr danas su se pojavile dve male crne tackice malo vece od zrna peska a pre toga ih nije bilo nedelju i po
Momcilo123
Novi član
Novi član

Post od Momcilo123 »

Evo prošlo je neko vreme od mog zadnjeg posta. Stanje je manje više ostalo isto uz povremene crne tačkice u stolici, određena i povremena naprezanja prilikom nužde, osećajem neispraznjenosti nakon iste koji se takodje dešava samo s vremena na vreme kao i odredjene i blage bolove u pojedinim delovima stomaka. Stolica je redovna 1-2 dnevno, u suštini nemam nekih promena u praznjenju, uglavnom je mekana ili malo tvrdja, ponekad kasasta ali vrlo retko. Jedina novina koja se pojavila jeste kao neka mala bela kuglica otprilike veličine graška u stolici, i pored njega jedna ista samo manja. Da li neko ima ideju šta bi to moglo da bude?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Вероватно јаја од неких глиста.
Momcilo123
Novi član
Novi član

Post od Momcilo123 »

Prošlo je nekih mesec dana od mog poslednjeg posta. Situacija je manje više ostala ista, uz odredjene promene. Imam jednu ili dve stolice dnevno, u suštini normalne, nekad malo tvrdje nekad mekše ali ok. Poslednje vreme nije bilo nekih sumnjivih pojava, osim malih crnih tackica koje su skoro i nevidljive golim okom i za koje čisto sumnjam da su znakovi krvi. Osećaj neprijatnog prisustva u rektumu je skoro i nestao, imam ga povremeno. Sada imam redje i ona naprezanja koja su ranije bila češća. Ono što me sad pomalo zaokuplja je kao neki neprijatan osećaj koji se povremeno javlja, traje dva tri dana i prestane, a javlja se najscesce tu negde kod jetre pa se reflektuje i malo ispod nje. Takodje je ponkad prisutan u abdominalnom delu ali u zadnje vreme ga tu nema. Ti nazovi bolovi me prate par meseci, ali nisu intenzivni, samo malo iritiraju. Da li neko ima ideju šta je to? I da li bih trebao da se javim internisti?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да мање седиш.
Momcilo123
Novi član
Novi član

Post od Momcilo123 »

postovanje, evo posle vise od par nedelja nikakvih sumnjivih pojava u stolici danas mi se nakon jedne prilicno tvrde stolice i naprezanja pojavila jedna mala crvena tackica, krvi verovatno. Ostalo je sve ostalo isto, da l' to moze nesto da znaci? Trebam li da se obratim gastroenterologu?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Јеси ли почео да пијеш више воде и да једеш кувани кукуруз?
Momcilo123
Novi član
Novi član

Post od Momcilo123 »

Kukuruz jedem ponekad a vodu pijem po potrebi
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Од тога нема вајде.
Momcilo123
Novi član
Novi član

Post od Momcilo123 »

Koliko bih trebao da ga jedem?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Треба сам да пронађеш своју дневну дозу. Обично је прегршт куваног кукуруза у зрну сасвим довољна. Не треба превише да га једеш да не би морао чешће у ВЦ. Премало неће имати ефекта.

Око уношење воде прочитај ове моје текстове у темама о води почевши од ове: http://*/index.html?stranica=s ... oda_dilema
Momcilo123
Novi član
Novi član

Post od Momcilo123 »

postovanje, u poslednje vreme krenuo sam da osecam mucninu koja me prati u zadnjih par dana. Takodje stolica je uza, imam je 1 do 2 puta dnevno uz povremeno naprezanje. Tragovi crnih tacki nisu prisutni, ali se u poslednje vreme pojavljuje crvena krv u izuzetno malim tragovima. Osim bola ispod rebara sa desne strane sada se pojavio blagi bol ispod rebara ali u ledjima. Sad vec postajem zabrinut, mada su sve te pojave nekonkretne i suptilne, nemam neke jake bolove niti velike kolicine krvi, ako je uopste i bude. Verovatno cu kod gastroenterologa ovih dana, ima li neko ideju sta bi to moglo da bude?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Још увек ниси регулисао столицу? Сада си добио хемороиде.
Momcilo123
Novi član
Novi član

Post od Momcilo123 »

kako znas?
Odgovori