Molim Vas za pomoc!
Otac mi boluje od alkoholne ciroze jetre u odmaklom stadijumu, kazu da ,,jetra ne radi,, sto je bar po meni ne moguce - jer ne bi bio ziv. Usled takvog stanja jetre i ne mogucnosti detoksikacije otrova iz organizma - upada u encefalopatiju. Receno nam je da moramo strogo da vodimo racuna o ishrani,unosi i izbacivanju tecnosti iz organizma, praznjenju creva, opstem higijensko dijetetskom rezimu.Cega se strogo i pridrzavamo. U decembru je lezao na urgentnom sa dijagnozom encefalpatije, i rekli su da ce da se ponavlja ,,kada ga zahvati neka infekcija i sl,,. Desilo se da je pre par dana upao u pomenuto stanje, i trenutno je u Gradskoj bolnici.S obzirom da je u rukama vrlo nadobudne doktorke, vrlo nepristupacne i neljubazne, molim vas za savet. Da li postoje bilo koja sredstva za detoksikaciju organizma, ili za regenereciju jetre-kod nas ili u inostranstvu (jer kao sto znamo jetra je jedini organ sa mogucnoscu regeneracije, i prosto je neverovatno da ne moze da se obnovi ukoliko je bar deo jetre zdrav- pri tome nece da nam kazu koji je procenat ostecenja). Do sada je pio silimarin, hepamerc, sibirsku aroniju, vitamine b kompleksa,lasix, portolaks, propranolol, i jos neke lekove, ali me interesuje da li je neko cuo za neka pomocna sredstva ili se neki lek dobro pokazao za regeneraciju i detoksikaciju. Culi smo za esential forte, ili hepalip forte, ili liv.... Molim vas - trazimo svetlo na kraju tunela i hvatamo se za slamku. Iako je alkoholna ciroza, on od oktobra nije popio ni kap alkohola, i strogo se pridrzava uputstava. I jos nesto - receno nam je da ni slucajno ne sme da pije lekove za smirenje -a vidim da mu sada u bolnici daju bromazepam!!!!Pri cemu doktorku ne mozemo da pitamo jer nece da saradjuje.
Molim za pomoc!!! Hvala unapred!!
ciroza jetre i hepaticna encefalopatija
Re: ciroza jetre i hepaticna encefalopatija
Pozdrav Prijatelju!
Dakle stvar je vrlo kompleksna i posebna! Objasnicu ti vrlo precizno.
Tacno je da je jetra organ koji se obnavlja ,ali ako je telo iscrpljeno,ako nema energetski resursa nema ni obnavljanja.
Jetra je laboratorija i kroz nju prolazi sve! Sve dobro ali i sve lose!! Dakle- ono sto jedemo, pijemo, udisemo, ono sto kroz kozu dospeva u nasu krv- jetra preradjuje, jetru opterecuje,jetru unistava.Dakle to joj je funkcija i ona se uspesno BORI ali ako je ostecena onda je borac suvise slab i gubi bitku.
Znaci-ako je jako unistena,proces je vrlo komplikovan,tacnije izuzetno jer da bi se ona pocela oporavljati mora se pretumbati citav zivot bolesnika! Navike hranjenja,odmora,stres,vazduh,bukvalno sve! Pacijent mora biti udaljen od svih otrova! Otrov je ono sto jetra vidi kao otrov a ne mi kao ljudi! Dakle- svi lekovi su otrov kad je telo slabo oni jos oslabljuju! Cigarete nikako. Otrov je i hrana koja u ovom slucaju zdravima ne smeta ali bolesnima i VRLO. DAKLE ono sto je LEKOVITO NAMA ZDRAVIMA, NIJE VAZECE ZA BOLESNE.
Dakle pocnimo od koze. Kupati se sme slabim sredstvima. Ne sme biti u zadimljenoj prostoriji jer kroz kozu i pluca tad upija otrove.
Zatim pluca! Jako vazno! Mora biti pod totalnim svezim vazduhom APSOLUTNO SVEZIM! Dakle planina, more,divljina,a u sobnim uslovima oslobodjeno grinja,prasine,,obogaceno kiseonikom , jonizivan vazduh vestackim jonizatorom je alternativa ali se mora jako pazljivo jer OZON je takodje vrlo reaktivan i zna biti otrov bolesnim.
Zatim Hrana! jako vazno! Ne sme jesti ni najmanje- MASTI od zivotnja,i vrlo umereno masti od biljaka! NIKAKO MESA OD DOMACIH ZIVOTINJA! NIKAKVE PRERADJEVINE-SALAME,GRICKALICE,SOKOVE..NISTA STO SE INDUSTRIJSKI PROIZVODI!
Mora se hraniti prostom hranom- nemasna riba,morski plodovi,povrce,povrce,povrce,salate,salate,salate,,HLEB DOMACI PRAVLJEN OD kukuruza,prosa..Najbolje je da jede zitarice-PRESNE sa mlekom. Mlad sir bez masti! Ella sir bez masti. Maslinovo ulje manje kolicine.Orahe manja kolicina do 30gr dnevno. OStale kostunicave plodove NIKAKO.Badem NIKAKO IMA CIJANID U SEBI. Dakle kuhinja mora biti jako siromasna-seoska--zelje,kopriva,sargarepa,riba NEMASNA,malo hleba,,,,sve ono sto se jelo pre 100godina! Prirodno obicno naturalno. Ne SOJA!
Kad regulise ishranu,regulisace i tezinu.Pozeljno je odrzavati donju granicu tezine.
O ishrani moze da se napise jako puno. Ovo je sve vrlo ukratko.
Sto se tice detoksikacije jetre- NISTA NIJE DOKAZANO I ONO STO MISLIMO DA MOZDA POMAZE MOZE VISE DA SMETA NEGO DA POMOGNE!
Seceri industrijski zabranjeno! Med DA! Maticni mlec DA!
Vestacke tablete vitamina NE!
Nikakve tablete! Minimum ,minimuma od najnuznijih lekova!
Iskljuciti stres! Uvesti setnje na svezem vazduhu, duboko disanje, mirovanje, dobar san, odmor,odmor,setnja,setnja,aktivnost,aktivnost.
Uvesti 5-8 obroka ,,malo po malo...
nikakve industrijske testenine,pastete,,kifle,krosane i zuzu peciva.
Obavezno i redovno koriscenje VODE. Kolicine 2 litre! Voda sve nosi,pa i otrove iz tela. Ona je LEK.
Surutka kozja pomaze, blagotvorno deluje na telo i ima prosecno proteina.
Umereno i pazljivo sa kravljim proizvodima tu spadaju i sirevi.
Sve secere neka uzima iz voca i povrca koja ovde rastu ,to je jako bitno jer mu je telo prilagodjeno OVIM uslovima..
Kad uradi taj OBRT NAVIKA I SVEGA, telo ce poceti da se oslobadja otrova i tad ,ako mu telo ima koji atom snage- podici ce se na put oporavka.
Nikakve eksperimente -culi smo ovo da pomaze culi smo ono da pomaze.
Zamislite zivot pre 200 ili 2000god e tako mora da zivi,tako da se hrani, tako da se ponasa,tako da zivi.
Kad je jetra na umiranju- svako preterivanje,udaljavanje od prirode,eksperimenti- mogu biti kobni.
Nadam se da sam uspeo bar koliko je moguce slikovito da ti prenesem ovo.
Srecno Prijatelju
Dakle stvar je vrlo kompleksna i posebna! Objasnicu ti vrlo precizno.
Tacno je da je jetra organ koji se obnavlja ,ali ako je telo iscrpljeno,ako nema energetski resursa nema ni obnavljanja.
Jetra je laboratorija i kroz nju prolazi sve! Sve dobro ali i sve lose!! Dakle- ono sto jedemo, pijemo, udisemo, ono sto kroz kozu dospeva u nasu krv- jetra preradjuje, jetru opterecuje,jetru unistava.Dakle to joj je funkcija i ona se uspesno BORI ali ako je ostecena onda je borac suvise slab i gubi bitku.
Znaci-ako je jako unistena,proces je vrlo komplikovan,tacnije izuzetno jer da bi se ona pocela oporavljati mora se pretumbati citav zivot bolesnika! Navike hranjenja,odmora,stres,vazduh,bukvalno sve! Pacijent mora biti udaljen od svih otrova! Otrov je ono sto jetra vidi kao otrov a ne mi kao ljudi! Dakle- svi lekovi su otrov kad je telo slabo oni jos oslabljuju! Cigarete nikako. Otrov je i hrana koja u ovom slucaju zdravima ne smeta ali bolesnima i VRLO. DAKLE ono sto je LEKOVITO NAMA ZDRAVIMA, NIJE VAZECE ZA BOLESNE.
Dakle pocnimo od koze. Kupati se sme slabim sredstvima. Ne sme biti u zadimljenoj prostoriji jer kroz kozu i pluca tad upija otrove.
Zatim pluca! Jako vazno! Mora biti pod totalnim svezim vazduhom APSOLUTNO SVEZIM! Dakle planina, more,divljina,a u sobnim uslovima oslobodjeno grinja,prasine,,obogaceno kiseonikom , jonizivan vazduh vestackim jonizatorom je alternativa ali se mora jako pazljivo jer OZON je takodje vrlo reaktivan i zna biti otrov bolesnim.
Zatim Hrana! jako vazno! Ne sme jesti ni najmanje- MASTI od zivotnja,i vrlo umereno masti od biljaka! NIKAKO MESA OD DOMACIH ZIVOTINJA! NIKAKVE PRERADJEVINE-SALAME,GRICKALICE,SOKOVE..NISTA STO SE INDUSTRIJSKI PROIZVODI!
Mora se hraniti prostom hranom- nemasna riba,morski plodovi,povrce,povrce,povrce,salate,salate,salate,,HLEB DOMACI PRAVLJEN OD kukuruza,prosa..Najbolje je da jede zitarice-PRESNE sa mlekom. Mlad sir bez masti! Ella sir bez masti. Maslinovo ulje manje kolicine.Orahe manja kolicina do 30gr dnevno. OStale kostunicave plodove NIKAKO.Badem NIKAKO IMA CIJANID U SEBI. Dakle kuhinja mora biti jako siromasna-seoska--zelje,kopriva,sargarepa,riba NEMASNA,malo hleba,,,,sve ono sto se jelo pre 100godina! Prirodno obicno naturalno. Ne SOJA!
Kad regulise ishranu,regulisace i tezinu.Pozeljno je odrzavati donju granicu tezine.
O ishrani moze da se napise jako puno. Ovo je sve vrlo ukratko.
Sto se tice detoksikacije jetre- NISTA NIJE DOKAZANO I ONO STO MISLIMO DA MOZDA POMAZE MOZE VISE DA SMETA NEGO DA POMOGNE!
Seceri industrijski zabranjeno! Med DA! Maticni mlec DA!
Vestacke tablete vitamina NE!
Nikakve tablete! Minimum ,minimuma od najnuznijih lekova!
Iskljuciti stres! Uvesti setnje na svezem vazduhu, duboko disanje, mirovanje, dobar san, odmor,odmor,setnja,setnja,aktivnost,aktivnost.
Uvesti 5-8 obroka ,,malo po malo...
nikakve industrijske testenine,pastete,,kifle,krosane i zuzu peciva.
Obavezno i redovno koriscenje VODE. Kolicine 2 litre! Voda sve nosi,pa i otrove iz tela. Ona je LEK.
Surutka kozja pomaze, blagotvorno deluje na telo i ima prosecno proteina.
Umereno i pazljivo sa kravljim proizvodima tu spadaju i sirevi.
Sve secere neka uzima iz voca i povrca koja ovde rastu ,to je jako bitno jer mu je telo prilagodjeno OVIM uslovima..
Kad uradi taj OBRT NAVIKA I SVEGA, telo ce poceti da se oslobadja otrova i tad ,ako mu telo ima koji atom snage- podici ce se na put oporavka.
Nikakve eksperimente -culi smo ovo da pomaze culi smo ono da pomaze.
Zamislite zivot pre 200 ili 2000god e tako mora da zivi,tako da se hrani, tako da se ponasa,tako da zivi.
Kad je jetra na umiranju- svako preterivanje,udaljavanje od prirode,eksperimenti- mogu biti kobni.
Nadam se da sam uspeo bar koliko je moguce slikovito da ti prenesem ovo.
Srecno Prijatelju
Zaboravih napisati - MED DA ali ne iz prodavnice jer to nije med, to je kineski kukuruzni sirup i hemija. Cisto da se ne zavaravas. Sva hrana mora imati poreklo i nacin kako je tretirana- iskljucuje otrove,prskanja i tako to sto je ovde kod nas Vrlo popularno jer mi smo ovde jaci od Boga kako mi se cini ..kakve li ironije
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 5:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nebih se bas u nekim stvarima slozila sa tobom,ako je dekompezovana ciroza jetre,nebi smeo da unosi vise od 700 gr tecnosti.kakvi voda nosi sve.Moj suprug je 2000 godine oboleo od dekompenzovane ciroze,sa prognozom od neoliko meseci zivota.Naime svi organi su mu oboleli,srce,zuc,jednjak,pankreas.Pocela je borba za svaki dan zivota,isla sam van Bgd,uzimala sveze mleko,dve godine sam sama sirila sir,koji je jeo,surutku je pio.Izbacila sve masnoce,suhomesnato,konzervirano.Od terapije je pio Liv52.Upadao u stanje encefalopatije ali nije dobijao nikakvu terapiju osim sto ga smestimo u bolnicu jedan dan,dobije hepasol i to je to.Doktorka je cuvala hepamerz za kraj kako je govorila.Znaci samo sam vodila racuna o njegovoj ishrani,sto vise belancevina voca i povrca,sve namirnice koje imaju B vitamin.Pre tri godine su mu otkazali bubrezi,ide na dijalizu,dodatni problemi,cesce upada u stanje encefalopatije,doktorka ukljucuje pre 3 meseca hepa-merz.Niko nije verovao da ce sa cirozom da zivi 12 godina.Znaci ima meseci kada je fantasticno,onda bude pred smrt,obicno svako leto zaglavi tri meseca u bolnici,da bi celu zimu bio super.MOrate voditi racuna o krvarenjima sto je jako opasno.Moj suprug je znao da povraca krv u mlazu,a i kroz stolicu da je izbacuje,kazu da pucaju vene jednjaka.
Vidim vise komentara odnosno pitanja i odgovore za cirozu jetre. Majka boluje od ciroze jetre 3-maja je prvi put otisla u bolnici, od tad žena više ne vunkcioniš normalno sad je opet u bolnici. Stvara joj se voda u stomaku, mučnina, povraćanje, čak je jednom krvarila iz jednjaka, beonjače su joj mutne, žutilo, sve sto pojede povrati, itd. Pokušali smo da primenimo alternativnu medicinu, uzeo sam čajeve u Kruševcu od jednog travara i on je prepisao i dijetu. Njegova terapija traje 12 dana, ali je majka izdržala samo 2 dana jer se unosi dosta tečnost oko 2l dnevno sto dovodi do stvaranja tečnosti u stomaku. Za ta dva dana joj jue bilo dosta bolje dobila je crvenu boju na licu, neznam kakav bi ishod bio da je izdrzala svih 12 dana.
Dali neko može da mi kaže dali postoji neki lek na bazi biljaka,a da se ne unosi toliko tečnost.
Kako mogu da kontaktiram AUTORA BIBU čiji suprug boluje 12god. od ciroze jetre
Dali neko može da mi kaže dali postoji neki lek na bazi biljaka,a da se ne unosi toliko tečnost.
Kako mogu da kontaktiram AUTORA BIBU čiji suprug boluje 12god. od ciroze jetre
Evo ako nekom treba imam cijelu terapiju Kamalahara- ayurvedski lijek, nažalost za to sam saznala prekasno da bi pomoglo mome tati, jednu terapiju je uzeo i vidjelo se poboljšanje, ali prekasno...bit će mi drago ako nekome bude pomoglo. Još je sve u paketu.
Zanima me terapija Kamalahara- ayurvedski lijek.
Pozdrav za TEMU
Pozdrav za TEMU
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 5:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
babusnice,oprosti,nisam dugo dolazila na forum,sada vidim pitanje.Ako nije kasno,kontaktiraj me na [email protected]