CIR NA ZELUCU

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
medicinar9393
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 28, 2015 12:32 am

CIR NA ZELUCU

Post od medicinar9393 »

Molim za pomoc ukoliko neko ima slicna iskustva!
Vec mesec dana imam bolove ispod levog rebra u vidu pecenja koji se sire na kicmu,ponekad imitiraju bubrezni bol i posle jela stomak mi je naduven i imam osecaj da cu puci.Nikad do sada nisam imao problema sa varenjem a pijem RANISAN vec godinu dana zbog povecane kiselosti zeludacnog soka. Nemam krv u stolici i nisam anemican. Na internetu sam nasao da svi ovi simptomi odgovaraju ulkusu zeluca ali se bojim da idem na gastroskopiju. Sta mi predlazete?
Hvala unapred!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: CIR NA ZELUCU

Post od aaaca »

На свету постоји само неколико особа које имају појачано лучење желудачне киселине. Њих можемо да видимо у разним ТВ емисијама како једу стакло, шрафове и остало.

Сви ми остали можемо само да имамо смањено лучење желудачне киселине због чега се јављају проблеми као што су твоји.
medicinar9393
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 28, 2015 12:32 am

Post od medicinar9393 »

Pa ja imam gastroezofagealni refluks sto znaci da imam pojacano lucenje.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

То само значи да ти се киселина враћа у једњак због ослабљеног мишића. Не објашњава порекло киселине и нажалост ту се много греши. Да ли си икада видео да се неко решио гастритиса и киселине само користећи фармаколошке лекове? Ниси, наравно. Они који промене начин исхране могу да се излече.

Ти лекови додатно смањују желудачну киселину које ионако нема и ситуација се полако компликује и завршава туморима. Тему сам мало опширније објаснио на мом сајту www .aca .rs у Савети, Здравље па под Желудац-гастритис, па погледај ако те не мрзи.
Odgovori