Pitanje za doktora: Pre sedam godina sam lecila duodenalni ulkus, sve vreme, nakon terapije (orvažil, amoksicilin, ranitidin) imam problema sa pojacanom potrebom za hranom. Bolovi koje sam imala u stomaku su nestali, ali s vremena na vreme, zeludac mi "igra", i prakticno sam gladna na svaka 2-3 sata nakon obroka. Svaki put kada sam pod stresom, reagujem tom nervozom u zelucu. Nemam gorusicu. Sada mi je doktor prepisao Rudakol, ponovo Orvagyl, i Bicit HP. Doktor predpostavlja da to ima veze sa nivoom secera u krvi, i da sam gladna zato sto mi secer padne.
Cesta glad me jako muci, smatram da nije normalno jesti tako cesto, tj. imati nezadrzivu glad tako cesto. Da li ima leka za mene?
Cesta glad?!
To je sasvim normalna pojava kada je u pitanju duodenalni ulkus,po tome se i razlikuje duodenalni ulkus oz zeludacnog.Kod duodenalnog su uvek prisutnetne tegobe "na prazan stomak" a kod zeludacnog se javljaju nakon obroka.To ja prateca pojva kod vase bolesti.Moj savet je da imate cesce ali manje obroke.Uvek kada osetite mucninu ili nelagodnost u zeludcu pojedite bar jedan keks kako bi ublazili tegobe.Izbegavajte masnu zacinjenu hranu,alkohol...Puno srece!
Sve je to tacno ali tegobe u smislu bolova na prazan zeludac a ne izolovano podrhtavanje zeluca i glad na 2h? Uradite OGTT.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]