candida?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
big_bear
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 17, 2006 5:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

candida?

Post od big_bear »

poštovani,
kakvi su simptomi prisustva Candide u probavnom traktu i kako se leči?
Veliki Meda.
Korisnikov avatar
Ikar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 12:00 pm

Post od Ikar »

- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić
Korisnikov avatar
Ikar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ikar »

Jovan Dučić
Izida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 7:53 am

Sta jos da uvrstim u jelovnik

Post od Izida »

Konstatovana mi je u crevima candida, na terapiji sam sa Nistatinom i Acidofilusom, jedem integralno i mnogo mi je bolje pijem srebrnu vodu, beskvasni hleb i da ne duzim...
U nedoumuci sam da li smem da jedem recimo pecene paprike iz zamrzivaca, domaci ajvar onda jaja, mocarelu, tofu sir, rendanu sveklu zivu, jabuku , celer i kakao?
Hvala novi sam clan i pozdrav svima
Korisnikov avatar
Ikar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ikar »

Kako meni reče dr. infektolog protiv kandide je dobro jesti i piti kiselo, a uzdržavati se od slatkog (slatkiši ali i krompir i pasulj) i alkohola a posebno piva
Jovan Dučić
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

http://* REKLAMA */Candida-2076-c60-sickness.htm
Lečenje
Terapija se može sprovoditi antimikoticima. Lekovi izbora u lečenju gljivične infekcije su derivati imidazola: clotrimazol i polienski antibiotici kao što su nistatin, amfotericin i natamycin. Uz to se primenjuje i simptomatska terapija u zavisnosti od simptoma, a kod intestinalne kandidijaze i hidrokolonoterapija.

Poželjno je izbaciti iz ishrane: testa i peciva od belog brašna, sva gazirana pića, ne koristiti pivski kvasac, slatko mleko, B kompleks vitamina, jako kisela jela (sa esencijama i veštačkim konzervansima), izbaciti ili drastično smanjiti u ishrani čokoladu, torte, kolače, izbaciti alkohol, nikotin i kafu, radi bržeg oporavka.

Koristiti integralni hleb i peciva, samo prirodni sokovi (gusti ili bistri), što više beli luk, jogurt i kiselo mleko (probiotski), prirodni multivitamini i minerali koji u sebi imaju dovoljno selena i C vitamina, jabukovo sirće u ishrani, prirodni med, džem bez konzervansa, malteks,
Bye bye little lady
Odgovori