poštovani,
kakvi su simptomi prisustva Candide u probavnom traktu i kako se leči?
candida?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 7:53 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sta jos da uvrstim u jelovnik
Konstatovana mi je u crevima candida, na terapiji sam sa Nistatinom i Acidofilusom, jedem integralno i mnogo mi je bolje pijem srebrnu vodu, beskvasni hleb i da ne duzim...
U nedoumuci sam da li smem da jedem recimo pecene paprike iz zamrzivaca, domaci ajvar onda jaja, mocarelu, tofu sir, rendanu sveklu zivu, jabuku , celer i kakao?
Hvala novi sam clan i pozdrav svima
U nedoumuci sam da li smem da jedem recimo pecene paprike iz zamrzivaca, domaci ajvar onda jaja, mocarelu, tofu sir, rendanu sveklu zivu, jabuku , celer i kakao?
Hvala novi sam clan i pozdrav svima
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
http://* REKLAMA */Candida-2076-c60-sickness.htm
Lečenje
Terapija se može sprovoditi antimikoticima. Lekovi izbora u lečenju gljivične infekcije su derivati imidazola: clotrimazol i polienski antibiotici kao što su nistatin, amfotericin i natamycin. Uz to se primenjuje i simptomatska terapija u zavisnosti od simptoma, a kod intestinalne kandidijaze i hidrokolonoterapija.
Poželjno je izbaciti iz ishrane: testa i peciva od belog brašna, sva gazirana pića, ne koristiti pivski kvasac, slatko mleko, B kompleks vitamina, jako kisela jela (sa esencijama i veštačkim konzervansima), izbaciti ili drastično smanjiti u ishrani čokoladu, torte, kolače, izbaciti alkohol, nikotin i kafu, radi bržeg oporavka.
Koristiti integralni hleb i peciva, samo prirodni sokovi (gusti ili bistri), što više beli luk, jogurt i kiselo mleko (probiotski), prirodni multivitamini i minerali koji u sebi imaju dovoljno selena i C vitamina, jabukovo sirće u ishrani, prirodni med, džem bez konzervansa, malteks,
Bye bye little lady