Candida?
Candida?
U nalazu stolice na gljivice i parazite, pise izolovana je candida sp. Medjutim nema nikokvog broja u kojoj je kolicni, jer znamo da je normalno prisutna u crijevima. Da li je nalaz uredan samo kad pise da nije izolovana? Jer ni porodicni doktor nije siguran oko terapije zbog toga sto ne pise u kojem broju je izolovana?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Candida?
Чудо како се тај лекар брине око броја гљивица, а познато је да лекари не лече кандиду јер сматрају да је сасвим нормално да је има у цревима колико год је било.
Dobila sam nystatin kapi preventino, kaze ne mogu naskoditi i ako nije u velikom broju. Uz taj komentar da je normalno da je imamo u crijevima u odredjenom broju. Posle sam dva puta jos radila taj nalaz i uvijek isti rezultati.aaaca napisao:Чудо како се тај лекар брине око броја гљивица, а познато је да лекари не лече кандиду јер сматрају да је сасвим нормално да је има у цревима колико год је било.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Због чега си уопште радила анализу столице?
Zbog tvrde stolice koja se povremeno javljala poslednje dvije godine, postojala je i analna fisura. I adila sam za kolonoskopiju ponovo taj nalaz,stim da je nalaz kolonoskopije uredan, nema ni fisure vise. Pila sam nystatin tablete tri sedmice pa za mj dana ponovo trebam raditi stolicu na gljivice. Zanima me samo trebam li se pridrzavati nekih dijeta jer nemam nikakvih tegoba, osjecam se dobro, samo nisam sigurna u to sto pise da je izolovana, da li je treba tretirati necim ili ne?aaaca napisao:Због чега си уопште радила анализу столице?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Треба да се исправно храниш и пијеш довољно чисте воде да се не би јављала тврда столица. А што се тиче кандиде, чини ми се да је ово једини лек: http://*/index.html?stranica=s ... /kandida_2
Hvala na savjetima.aaaca napisao:Треба да се исправно храниш и пијеш довољно чисте воде да се не би јављала тврда столица. А што се тиче кандиде, чини ми се да је ово једини лек: http://*/index.html?stranica=s ... /kandida_2