Molim Vas za savet. Jako sam zabrinuta, jer su me nakon više pregleda, analiza i vozanja poslali kući, a da nisu uspeli da ustanove šta je u pitanju.
Sinoć su mi se javili bolovi u donjem desnom delu stomaka i na desnom boku. Za nekih sat vremena su postali nepodnošljivi. Odveli su me u ambulantu, gde su ustanovili da je verovatno u pitanju slepo crevo i uputili me u urgentni centar.
U urgentnom je urađeno: "pregled, LAB, UZ, amp Buscopan i.m.". Isključili su slepo crevo kao uzrok bolova i posumnjali na bubreg. Urađena mi je ultrasonografija abdomena i bubrega (uputna dijagnoza: colicae renales) - nalaz pokazuje da je sve normalno. Laboratorijski nalazi pokazuju da u mokraći ima malo bakterija i povišen broj leukokcita (valjda u krvi). Dijagnoza: "Appenidcitis acuta susp." . Pustili su me kući uz: dijetetski režim ishrane i hladni oblozi na bolno mesto. Nisam imala ni mučninu ni povraćanje. Stolica je uredna i mokrenje je uredno.
Ujutru sam otišla na kontrolu takođe u urgentni gde mi je obavljen pregled i laboratorija (krvna slika). Dijagnoza: "Colicae abdominales Adnexa I. dex i obs" . Upućena sam kod ginekologa. Tamo mi je obavljen ultrazvučni pregled i ustanovljeno je da nema nikakve upale, da uzrok bola nije ovulacija. Vratila sam se u urgentni po savet šta dalje da radim, jer sam se uplašila da nije zaista slepo crevo. Oni su mi rekli da nemam simptome koji bi ukazivali na to. Poslali su me kući (mirovanje, dijeta).
I dalje mi se povremeno javljaju blagi bolovi na više mesta (sa desne strane ispod pupka i na desnom boku). Brine me što niko nije ustanovio zbog čega mi se javljaju bolovi.
Da li postoji još nešto što bih mogla da uradim? I da li da sumnjam na slepo crevo bez obzira što nemam tipične simptome?