bolovi u stomaku

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 26, 2006 5:21 pm

bolovi u stomaku

Post od tija »

Cao svima.Decko mi je preksinoc primljen u bolnicu sa jakim bolovima u gornjem delu stomaka,u predelu zeluca(pre par godina je gutao sondu,nadjen je Helicobacter i ostecenje sluznice na pocetku zeluca),oko pupka i malo sire.Bolovi su trajali vise od 10 sati,ne tako jaki,ali se na kraju bol pojacao.Povracao je par puta.Leukociti su mu bili 13.Lekari su sumnjali da mu je pukao cir na zelucu,ali mu je rad creva bio dobar,stomak nije bio tvrd,rtg dobar,UZ dobar.Sumnjali su na apendicitis,ali bolovi su prosli,leukociti poceli da opadaju i njega su evo danas pustili kuci.Dijagnoza:ne znamo sta ti je,ali sada si dobro.Pretpostavljam da je ili bio napad apendixa ili neki gastritis,jer se prethodno nesto iznervirao?Slaze li se neko sa mnom?Buni me samo to sto je on juce bio malo zut i beonjace su mu bile zuckaste.Moze li biti onda da je imao nekakav napad zuci?Nije nista rekao lekaru,a bilirubin mu nije radjen.Moze li neko da me posavetuje?Hvala puno :)
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Pa ako je gastritis bio erozivan krvario je iz erozija(da li ste obratili paznju na stolicu)??,inace antisekretorna th ce biti dovoljna a kasnije i protokol za H.pylori.Sto se tice zutice ne bi me cudilo da mu je povisen nekonjugovani bilirubin jer ako je krvario iz zeluca krv se hemolizirala i resorbovala,a slezina je to sve preradila pa je i malo pozuteo.
tija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 26, 2006 5:21 pm

Post od tija »

Hvala puno,ima logike to sto pricas,mada on kaze da mu je stolica bila normalna,ali ne bi me cudilo da je precutao (VELIKA je kukavica).Ima li poente da sada uradi analizu krvi,hoce li se ista sada videti?
Odgovori