bolovi u stomaku

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
murella
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:52 pm

bolovi u stomaku

Post od murella »

ako ima neko nesto slicno- moja svekrva ima jake bolove u stomaku nema cir ,prvo su joj rekli hijetarna kila pa kad je radila gastroskopiju rekli su da nije ali ona ima uzasne bolove narocito kad se nadme ili kad je neka promjena vremena ona kaze da je to kao stipa ili da je neko zavrce a uzadnje vrijeme ima i crnu stolicu pije gluformin za secer pa mozel biti od toga ili radila je 2do3 puta bronhoskopiju zbog krvarenja na usta pa mislimo da su svaki put uzimali isjecke pa mozel bit i od toga ako neko nesto zna ili ima nesto slicno ili je radio brohonskopijuda li se to njemu desava sad je najvise zabrinjava ta crna stolica a boji se otic dr jer ce je odmah uputiti da radi onaj gadni pregled crijeva zaboravila sam kako se zove pozdrav svima i sve najbolje u Novoj2008
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Crna stolica je crna zato sto je obojena krvlju koja je izlozena zeludacnoj kiselini. stoga, ako je zaista CRNA, radi se o krvarenju u zelucu, eventualno u dvanaestopalacnom crevu. Krvarenje na usta posle kga se radi brohoskopija - i to 2-3 puta? - je jos jedan simptom koji zabrinjava. Neophodno je iskljuciti i bolesti krvi i limfnih cvorova.

Ukratko: sve sto ste naveli je veoma ozbiljno i zahteva specijalisticku dijagnostiku, sto pre.

Uzgred: Gluformin ne boji stolicu u crno.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
murella
Stalni član
Stalni  član

Post od murella »

uradeni su nalazi bolesti krvi i limfnih cvorova i uredu su a ove ostale nalaze nagovori cu je da ode ima strah od tih pregleda veliko hvala :lol:
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Onda se radi ili o variksima jednjaka tzv MW-Sy ili krvarenju iz zeluca. Hitna ezofagogastroduodenoskopija!
Pozdrav!
murella
Stalni član
Stalni  član

Post od murella »

Sad se crna stolica povukla ali bolovi su ostali.Narocito na promjene vremena,ne smeta joj kad jede nesto tesko samo kad legne na lijevu stranu ili se saginje .Ona to objasnjava kao da je neko stipa,kida ili gori.nema cir nema kilu na zelucu,radila je gastroskopiju,rengen snimala.Interesuje me mozel to biti sto je radila 3 puta bronhoskopiju i sva tri puta su uzimali isjecak uvjek je bio uredu.I radila je 3 put gastroskopiju zbog tih bolova ali svi nalazi uredu.Sad nece vise ni na kakve pregledePostoje li ikakvi lijekovi ili nesto na biljnoj bazi sto bi to moglo ublaziti.inace ima jako upaljene vene na nogama ,dobro izbacene gute, modre mada mislim da to nema nikakve veze sa tim ali nije lose spomenuti
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sad nece vise ni na kakve preglede
Nemojte mi zameriti, molim Vas, ali ja kad ovo cujem, ja sam jako sklon da odvalim nesto poput sledeceg:

Onda neka ide da se slika za umrlicu i za spomenik, to nista ne boli...

Zaista se izvinjavam, ali nisam mogao ovo da ne napisem. Takvi bolesnici uopste nisu fer prema okolini.

Ona bi mogla da ima sve i svasta, zeludacne bolesti, medijastinalne procese, ezofagusne varikse kao sto rece uvazeni kolega, tumore, ko zna... MR grudnog kosa, eto, bar to moze da ucini. I da je lepo internsticki obrade... Ili da maltretra ukucane i familiju, a Vi da trazite "resenja" koja to nisu...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
murella
Stalni član
Stalni  član

Post od murella »

Nemoj te se izvinjavat, jer tako i dode,imate potpuno pravo.Samo sto covjek hoce makar na neki nacin da pomogne sa nekim savjetom.A to sto nece dalje na pretrage njena stvar jer ti starijoj osobi ne mozes nista sta god da kazes misle oni su u pravu.A sto se mi borimo to nista jer zaboga njima je najgore.Ja sam takva osoba sta god mi ljekar savjetuje uradim...pobogu ono sto se mora,mora se bolje pretrpit malo nego stalno trpit.Nedaj boze danas se zacas nesto u zlo pretvori.Vama veeliko hvala i uvijek budite tako otvoreni i direktni pozdrav
sarrra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 16, 2008 10:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od sarrra »

molim vas ako neko zna da mi odgovori dali Nitroxolin forte boji stolicu u crno..imam bakterije u moktaci pa mi je doktorka prepisala taj lek..ono sto me strasno brine je jako crna stolica par dana za redom,redovna je ,znaci nije u pitanju zatvor a ni ishrana jedino ovaj lek ili ko zna nedaj boze neko krvarenje..imam 20 god. strasno sam uplasena :roll:
saska
Odgovori