Bolovi u stomaku uz povremeni proliv

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bane11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 19, 2019 12:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Bolovi u stomaku uz povremeni proliv

Post od bane11 »

Zdravo,

pre par nedelja sam dobio proliv nakon sto sam pojeo pasulj u studentskoj menzi (koji sam saam resio uz pomoc probiotik pastila, period od medelju dana).
Medjutim generalno ne podnosim dobro pasulj, kupus, grasak ali ovo mi je prvi put da bas dobijem proliv.
Stomak je pokusavao da se prszni do besvesti.
Problem tu ne prestaje, nakon nekog vremena opet dobijam proliv (jeo sam papriku iz tegli koji mi nije delovala sveza) koji nikako ne uspevam da resim pa sam se obratio lekaru, uradjene su analite krv/mokraca i stolica, sve je bilo okej, imao sam neku blazu urinarnu infekciju i dobio antibiotik neke kapsule i probiotik.

Ali problemi ne prestaju, cesto mi se desava da me boli ceo stomak, kao da dju eksplodiram, gasovi, mucnina, retka stolica (nije proliv) koju sam resio probiotikom (dok ovo pisem nemam vise retku stolicu) ali mi se desava tako neki dan da me tera u wc i bez da imam stolicu. Desava mi se i da me bole odredjena mesta u stomaku.
Jutros sam prvi put imao krv u stolici (sto ne garantujem da je krv, optimisticam sam malo, jer sam ovih dana stavljao kecap u hranu)

Dao sam stolicu opet i cekam rezultate, cekam da zakazem ultrazvuk.
Ali sam zeleo jos neko misljenje. :cry:
Da napomenem da sam kao mali imao cir i da mi je radjen pregled sondom.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Bolovi u stomaku uz povremeni proliv

Post od aaaca »

Кечап се разгради у цревима па не може да обоји столицу у црвено.

Мислим да би најбоље било да наставиш са пробиотицима бар пола године. Ако имаш упалу у цревима они једини могу да помогну али процес је дуготрајан. Треба да ти буде боље после седам дана али мора још дуго да се узима.

По мени најбољи је Мултилак у комбинацији са Натрол Ацидофилусом. Ако можеш да набавиш неки јачи пробиотик марке Now Foods било би много добро.

Пиј пуно чисте воде. Пожељан је домаћи кефир.
Odgovori