bolovi sa desne strane

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
folieadeux
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 3:07 pm

bolovi sa desne strane

Post od folieadeux »

Pozdrav svima!

Pre tri meseca sam naglo promenila nacin ishrane. Izbacila sam upotrebu slatkisa,sokova koje sam do tada pila u velikim kolicinama i sve to zamenila uzimanjem 2l vode i 1l jogurta na dan,smrslaa sam 6kg ( imam 45).Posle nekih mesec dana pojavili su mi se bolovi u stomaku pri uzimanju jogurta i ja sam tada prestala da ga pijem,jer bolovi su bili prejaki.Tako da vec duze vreme ( 2 meseca ) imam bolove u desnom delu stomaku , predelu slepog creva. Boli me,probada me,ne jako ali ne mogu npr da sedim dugo . Prija mi kada setam,manje me boli, i kada lezim.Takodje me boli i noga desna,ali nije da me koci nego onako kao da imam upalu misica. Vadila sam krv i leukociti ( granica 4-10) ja imam 7. Radila sam ultrazvuk , sve je u redu, i doktor ne veruje da je slepo crevo jer nije video nigde na snimku da izlucuje gnoj niti bilo sta,a i kaze da su mi lekociti dobri da bi bilo pod upalom.Dobila sam uput za gastroeneterologa.Stolica mi nije bas redovna.Kazu da je mozda neka bakterija u pitanju.

Htela bih da cujem vase misljenje.
Hvala.

:cry:
Pedja Jo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 7:25 pm

Post od Pedja Jo »

Po meni inas dve stvari koje su bitne:

1. Moja sestra je imala spazam slepog creva, vise od godinu dana se ispitivala, nije joj bilo nista i dok ga nije operisala, bolovi nisu prestali. Ali to je veoma retko, tj kazu da se to desava nakon cestih upala slepog creva (mada ih moja sestra nije imala).
2. Iritabilni kolon - tako je i meni sve krenulo. Isprva bol u predelu slepog creva, koji se ponekad selio i na levu stranu. Nagla promena ishrane moze da uzrokuje iritabilni kolon. To imam i ja vec 1.5 godina. Ako pocnu da ti se javljaju i gasovi uz bol (i gasovi umeju da bole, a da ih ne izbacujes), to bi 99% trebalo da je to. E tu ti mogu pomoci odredjeni lekovi, sto vise kretanja i dijeta. I moze duze da traje. Najbolje ce ti objasniti gastroenterolog (ne drzavni - preporuka doktor Doder mada on radi na VMA ali i tamo a i u privatnim ordinacijama je isti - jako dobar i korektan covek). Za pocetak pocni da pijes linex ili probiotik forte, ukoliko ti se bolovi smanje od toga 99% je iritabilni kolon. Ukoliko ti trebaju saveti, slobodno se obrati. I trebalo bi da das stolicu na analizu na bakterije i gljivice. Sve najbolje ti zelim. Ali obavezno kod lekara, nista na svoju ruku.
Pedja Jo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 7:25 pm

Post od Pedja Jo »

Zaboravih bitnu stvar:

Dao sam stolicu i nasli su mi Kandidu u jako velikom broju, posle 7 meseci maltretiranja i sada sam na kandida dijeti i znatno mi je bolje, ali i to ima svoju cenu, osusih se. Ali dok nju ne pobijem, imacu puno gasova, kojih sada na dijeti nemam.
Odgovori