Bol u zelucu zbog Hemomycina?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
space_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 17, 2008 6:06 pm

Bol u zelucu zbog Hemomycina?

Post od space_ »

Imao bih jedno, kratko, pitanje... Naime, pre 10etak dana sam iamo nekih manjih problema sa disanjem (otezano disanje)... I doktorka mi je prepisala Hemomycin tablete (250 mg), rekla mi je da je bolje da ih uzimam par sati nakon jela dve odjenom, jer ako ih uzimam pre jela mogao bih da imam probleme sa zelucom... "Problem" je sto su mi u apoteci rekli da Hemomycin uzimam sat vremena pre jela... I naravno, ja poslusam apotekara, kazem sam sebi :) sigurno ce imati bolji efekat ako ih budem pio pre jela... i imalo je efekta, nemam vise problema sa disanjem, ali imam problema sa bolom u zelucu, kiselinom... Hemomycin sam uzimao sat vremena pre dorucka, sva tri dana u isto vreme... Da li da se javim lekaru ili da uzmem nesto za zeludac? Nije neki jak bol, vise smeta psihicki... + manje-vise stalno sam gladan, sto konkretno u mom slucaju i nije lose posto mi fali nekoliko kilograma vise... Ako neko bude imao vremena, bio bih mu zahvalan da odgovori... :)
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: Bol u zelucu zbog Hemomycina?

Post od angelika »

Caj od nane je zakon kod stomacnih problema bez obzira na uzrok! Antibiotici su zaista odlicni narocito taj koji si ti pio jas njim imam najmanje problema ali sve je naravno individualno! Dodala bi da meni smiruje bol, mucninu i :-? pojacava apetit!!!! Tebi to odgovara! :wink: To ti je prirodna varijanta! Za kiselinu uzmem malo obicne sode bikarbone (na vrh kafene kasicice).
Ako te mrzi kuvati caj ili hoces brze delovanje kupis ranisan ili ranitidin imas slabiju varijantu 75mg ili jacu 150mg obicnu ili sumecu tbl. Pozz!
space_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 17, 2008 6:06 pm

Post od space_ »

Ma ne mrzi me da kuvam caj, samo da ovo prodje :) doduse prolazi, ali jos to nije to.. Kao sto rekoh, vise mi smeta psihicki... :) Ja sam pio kamilicu, ali picu par dana nanu + Ranisan. Hvala ti. Pozdrav.
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Space_ nadam se da si se oporavio i da su posledice uzimanja antibiotika iza tebe! Hemomicin je mocan i dobar antibiotik (jedan od retki koji meni ne napravi rsum u organizmu kad bas, bas moram ici na antibiotsku th) ali eto svi smo razliciti i svako reaguje na pojedini lek potpuno drugacije. Stvarno ih treba izbegavati, vrlo se olako prepisuju ili jos gore ljudi ih sami sebi prepisuju... :-? ........Poz!
Odgovori