bol u stomaku

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nsvlada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 20, 2011 3:12 pm

bol u stomaku

Post od nsvlada »

Pozdrav svim, imam bol sa desne strane stomaka koji traje vec jako dugo, bol koji se krece od pupka na desnu stranu negde oko 2 do 3 centimetra, bol se krece i od pupka prema dole ka polnom organu, ponekad ide uz kuk i prema nozi, sve ispitivanja sam vrsio isao kod doktora krvna slika je ok radio sam i crp u krvi koji je bio 5 to bi trebalo da je dobro, leukociti sve ok, urin ok, jedino u stolici nadjena kandida u malom broju, sa njom dugo ratujem. Lekari su pipali stomak i kazu da nije slepo crevo, sto se i ja nadam, bol predje i na desnu stranu ledja. Bol nije neizdrziv ali je konstantan. Radio sam gastroskopiji, nema nista znacajno sem oziljka na dvannaestopalacnom crevu od cira, i imam pojacanu kiselinu i povremene bolove u zelucu. Ti bolovi u desnom delu stomaka me ometaju normalan zivot je stalno mi skrecu paznju i prave od mene hipohondera.
Molim sve koji imaju slicne ili su imali slicne probleme ili nekog lekara da mi da savet.
Hvala
mladic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 7:48 pm

Re: bol u stomaku

Post od mladic »

Da li ti je stomak opipao doktor opste prakse ili hirurg ? Probaj da stavis prst u pupak pa lagano opipaj levo desno da vidis da li se bol povecava. Inace meni su dijagnoze "pupcana kila" i "iritabilni kolon". I ja sam skoro 4 meseca trpeo bolove dok nisu "shvatili" sta mi je. Bol sa desne i leve strane ispod rebara, bukvalno je bio prisutan i po ceo dan, nekad se siri u ledja, nekad iz ledja pored kuka pa niz nogu/prepone. Ponekad i od pupka prema penisu/testisima. Iskreno mislim da imam i problem sa ledjima ali to jos nisu utvrdili doktori :)

Da li se osecas bolje nakon obavljene stolice ? Da li ti je lakse kada jedes manje obroke ? Da li provodis previse vremena u sedecem polozaju ?
nsvlada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 20, 2011 3:12 pm

Post od nsvlada »

Stomak su pipali i doktori opste prakse i gastroenterolozi a hirurg nije hteo nego me odmah slao na irigografiju ali ja bas ne bih to ta radim jer mi je ta priprema uzasna. Pa malo je bolje nakon odlaska u u wc i kada jedem ali onda sve ponovo, to nije ne izdrziv bol neko onako tisti, i kao da mi jesna strana stomak konstantno napeta i naduvana. Probao sam ono sa pukom i prstom i kada stavim prst i povucem u levo ostim bol desno dole u stomaku. Sedim manje vise ceo dan jer mi je takva vrsta posla.
mladic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 7:48 pm

Post od mladic »

I mene hirurg nije hteo ni da pregleda, vec me je poslao kod urologa... A 2 meseca kasnije taj isti hirurg mi je za 30 sec rekao da imam pupcanu kilu. Kad se samo setim koliko sam vremena proveo u nervozi i hipohondrisanju... Mislim da sam zbog toga i dobio iritabilni kolon. Ja mislim da bi ipak trebao da uradis irigografiju jer je proslo dosta vremena otkad imas bolove, a i mislim da je predugo sedenje pogubno za debelo crevo. U svakom slucaju valjda se javi neki doktor pa dobijes konkretnije savete, ipak sam ja samo pacijent :D
Odgovori