Bol u jednjaku

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
villiem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 16, 2007 10:32 am

Bol u jednjaku

Post od villiem »

Postovani,
Radio sam ukupno 4 gastroskopije.Sve je pocelo pre tri godine kada sam poceo teze da gutam tako da sam u februaru ove godine imao intervencije na ORL gde su mi prociscavali jednjak(nista nisu nasli posto je hrana koja je zaostala u medjuvremnu prosla u zeludac).Sledeceg dana sam radio gastro pregled gde mi je konstatovan Gerb gr.C i mala zeludacna kila.Posle drasticne promene ishrane uz upotrebu nexiuma(40, jutro-vece) i gastroperidona narednih tri meseca nisam imao nikakvih tegoba.Posle prestanka terapije pojavio se blag bol u gornjem delu jednjaka(gornji sfinkter, tako meni deluje).Obavio sam nekoliko ORL pregleda gde nisu konstatovani nikakvi problemi u grlu.

Ponovo sa radio gastroskopiju u junu ove godine gde mi je konstatovan Gerb gr.A i hiatus hernia ventriculi sliding.Gastritis chr.Jednjak prolazan.Sluznica glatka, sjajna.U regiji EG prelaza se vidi iritacija sluznice.Direktni znaci hiatus hernie 2 cm.Zeludac diskretno kaskadiran.Nabori pravilni a sluznica diskretno eritematozna.Pilorus je deformisan, edematozan, insuficijentan i prolazan.Bulbus i duodenum uredni.

Terapija koju sam dobio je nexium ili emanera 20 mg sest meseci i gastroperidon.Bol u jednjaku nije prestao samo se nekada oseca manje a nekada vise.Pokusao sam sa raznom vrstom ishrane i ne mogu da utvrdim sta mi smeta i da li je hrana uzrok problema.
Samoinicijativno sam povecao nexuium od 40 mg jednom dnevnom a li tegobe ne prestaju i stalno imam problem sa bolom koji je nekada jaceg intenziteta dok nekada ne mogu da gutam kako treba i osecam kao da mi hrana ne prolazi ili da mi zastaje u jednjaku, uglavnom u gornjem delu jednjaka.Krv mi je odlicna, imam bakterije u mokracnom kanalu zbog kojih pijem antibiotike i vitamine.Povremeno imam gljivice zbog antibiotika i bolove u donjem desnom delu stomaka.Diagnoza je Hipyerplasia prostate.Ultra zvuk abdomena uredan.Moguc pocetak kile po hirurgu.
Ne pijem alkohol, ne pusim samo je povremeno prisutan stres.
Da li smem da nastavim sa povecanim nexiumom - dva puta po 40 ili postoji neka druga terapija?

Molim vas za pomoc i savet kome da se obratim posto se dve godine vrtim u krug sa istim simptomima i istim terapijama.
Hvala najlepse
Boris Strunjaš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 07, 2014 11:43 am

Re: Bol u jednjaku

Post od Boris Strunjaš »

Ne zelim nikoga reklamirati, ali javi se u MKM kliniku, trebalo bi dr. Marianne Vidojevic da ti pomogne.Mogao bih ti i ja dosta toga teci, ali ja nisam doktor. Smanji obroke, nemoj jesti do maksimuma, eto za pocetak. Pozdrav
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Bol u jednjaku

Post od aaaca »

Чему служи иста терапија која очигледно не даје резултате већ се ситуација очигледно погоршава?

Напиши шта једеш и пијеш и у међувремену погледај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Желудац.
Odgovori