bol ispod rebara sa leve strane

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bobang
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 07, 2008 6:09 pm

bol ispod rebara sa leve strane

Post od bobang »

Osecam ostru bol prilikom dodita ili kasljucanja u predelu ispod rebara sa desne strane, gotovo pravilno iznad kuka, znaci bocno. Molim Vas ogovorite mi o mogucem problemu.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

cek, jel leva ili desna strana?! U naslovu pise leva, a u poruci desna?!

Ako je desna - jetra nesto radi... ne bi bilo lose da izvadis krv i vidis kakve su ti funkcije jetre, transeamnize ALT i AST. Ako su povisene, uradi obavezno i test na Hepatitis B i C.
Bye bye little lady
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Levo-desno? Od kada? Koliko bol traje? Na sta prolazi? Cime je uzrokovan? propratne tegobe? Druge bolesti? Dosadasnja lecenja?
Ne moze ovako odokativno!
radici
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 21, 2008 9:45 pm

bol

Post od radici »

Osecam bol na dodir rukom ispod levog rebarnog luka, pa malo vise. Inace pre desetak dana osecala sam i ziganje u predelu slezine . Da li neko zna sta bi to moglo biti? Inace imam presavijenu zucnu kesu, koja me povremeno ziga a i stolica mi je nekad boje gline. Uzas!!! Ocemu se ovde radi?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Interkostalni neuritis, priraslice pleure, descedentni deo debelog creva, slezina..... pregled lekara, laboratorija, RTG pluca, UZ abdomena...
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
okceMalo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 4:06 pm

Post od okceMalo »

Zadnjih par nedelja imam bolove nekad u pravcu zeluca, nekad ispod levog a nekad ispod desnog rebra, ludilo, ne znam na pregled cega da idem. Prvo me bolelo levo mislila da je slezina, sad se prebaci na desno..Bol se menja, nekad je onako ostar, nekad tup..Sta moze biti kad me tako svuda boli. Da, cak ponekad na dodir osetim i bol u donjem delu stomaka. :(
Pedja Jo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 7:25 pm

Post od Pedja Jo »

Nisam lekar, ali mislim da ti mogu pomoci, posto i ja imam slicne probleme. Ako tu se intenzitet menja u zavisnosti od toga da li se kreces ili sedis, ako imas normalne stolice, (ja imam brabonjaste), nemas krvi, sluzi, nemas temoeraturu, bol se pojacava nakon jela, imas gasove... Trebalo bi da je iritabilni kolon, ali ti treba i potvrditi. Pogledaj poslednju stranu Pitanje za obolele od Krona i UC. Tu sam se ja dopisivao sa jednim super deckom, koji mi je savetima mnogo pomogao. Ukoliko prepoznas neke od simptoma, verovatno je IK, ali predlazem ti da uradis i ostale pretrage. Pozdrav.
Odgovori