Bol ispod desnog rebra?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Millhouse
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2012 10:14 am

Bol ispod desnog rebra?

Post od Millhouse »

Pozdrav svima, imam 28 god.
Pre nekih 3,4 meseca nakon stresnog perioda u zivotu imao sam ucestala povracanja i mucnine, kao neka knedla u grlu i u roku od mesec dana sam vise puta povracao. Nisam osecao u tom periodu nikakve bolove u stomaku. Nakon toga sam se obratio gastroenterologu, pre nekih 2 meseca, radio test na Helicobact (negativan) , kompletnu krvnu sliku(samo su eritrociti i bilirubin bligi blago poviseni) i UZ stomaka (naduti zeludac i creva, i blago presavijena zucna kesa). Doktor mi je prepisao Controloc i espumisan. Controloc sam uzimao 7 dana od 40mg i jos 21 dan od 20mg. Od tada nisam ni jednom povracao, tako da mislim da mi je sve to bilo na nervnoj bazi. Inace tada mi je preporuceno da promenim nacin ishrane i usled te promene, manje jela, mnogo duze zvakanje i sporije jedenje, naglo mi se ispumpao stomak. Ja nikada nisam bio debeo ali sam imao naduven stomak a sada to nemam.Ubrzo nakon pocetka te terapije poceo sam da osecam bol u gornjem desnom delu stomaka, ispod rebra ali skoro uvek lokalizovan u istom mestu, samo malo pomeren u desno od sredine stomaka. Bol je ostar, probadajuci i ne preterano jak. Pored tih bolova cesto u tom predelu osecam kao neku nelagodnost, osecam i mehurice kako prolaze itd. Inace ono sto je spicificno i sto ce mozda zvucati smesno, osecam i neko lupkanje kada setam, ili kada naglo i brzo uvucem stomak (kada se covek istripuje pa stalno radi jedno te isto da bi video sta mu je :D ) i kada to radim osecam kao da se neki deo odlepljuje od drugog, kao da se nesto odvaja od necega za sta je bilo zakaceno vakuumom:DDD. Nista od ovoga nije vezano za obroke, ne mogu da kazem da me boli pre jela ili posle jela itd. Inace na dodir retko imam bolove ali jedno vece se bol javljao tacno u trenutku kada pritisnem taj deo stomaka (isto lokalizovan, u jednoj tacki, i probadajuci bol). Nekada mi se bol javlja i pri savijanju. Nocu ne osecam bolove, ne budim se i najnormalnije spavam. Stolica mi je od trenutka kada sam promenio nacin ishrane nesto manja, ali moze se reci da je redovna, nema krvi vidljive golim okom, i uglavnom je cvrsta. Bolovi znaju i da nestanu na par dana ali se onda opet jave. Zanima me sta mislite od cega mogu da se javljaju ovi bolovi i simptomi u stomaku i za koji organ su vezani, debelo crevo, zeludac, zucnu kesicu?Da li moze da bude od toga sto mi se naglo ispumpao stomak? Ili mozda od nervoze, jer ja sada skoro non stop razmisljam o tim bolovima i imam osecaj da se javljaju upravo iz straha da je nesto opasno. Kazem bolovi nisu jaki, ali su dosadni i pomalo zabrinjavajuci. Da li mislite da treba opet da se javim gastroenterologu, jer sam se prvi put javio zbog drugih problema, a ovi sadasnji su nastali bas od tog trenutka i traju evo sada ce vec 2 meseca. Inace pre par dana sam ponovio analizu cele krvne slike i rezultati su potpuno isti.
Unapred hvala na odgovorima.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Bol ispod desnog rebra?

Post od vasa »

Ma zasto bi te bilo strah--trazi sebi pomoc ako treba i 5 puta kod istog doktora sve dok ne nadje uzrok--zato je tu--nemoj da se ustrucavas i mislis hoce li njemu biti drago sto mu dosadjujes--ma ti samo trazis pomoc.
Jesi li ti probao neke sedative?
Ako osecas da nesto ipak nije u redu sa nervima idi kod neuropsihijatra.
Probaj dotle piti caj od kantariona al ne ocekuj poboljsanje za 5 dana vec za mesec dana. Imas i tablete kantariona ako ti je lakse-kantarion je dobar i za stomacne tegobe i za nervni sistem.
srecno
PlayBoy666
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 17, 2012 1:25 am

Post od PlayBoy666 »

http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... 45963.html

Tu je napisan moj slucaj, i jos uvek nista....
krso88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2015 6:44 am

Post od krso88 »

hej millhouse, imam IDENTICAN slucaj kao ti, isto imam 28 god... znam da kasnim 3 godine na ovu temu, ali ako slucajno vidis ovo, pliz odgovori - sto je uzrok? jesi ozdravio? jesi ziv uopce? :)
Odgovori