Imam bol ispod desne strane u predelu jetre. Bojim se da odem lekaru-
jer mislim da bi mogao biti hepatitis - a procitao sam da od toga moze
da se dobije rak jetre i ciroza.
Zasto smatram da bi mogao biti hepatitis?
Vadio sam zub u privatnoj ordinaciji u Avgustu mesecu. Neporesdno nakon
toga, mozda u septrembru ili oktobru- posle neki 40 dana pocelo je da me
zulja ispod rebara u tom predelu. Mislio sam da forsiram previse pice pa sam
batalio totalno -ali se to zuljanje nastavilo. Da bi u prethodnih 10 dana to
zuljanje se pretvorilo u intenzivniji bol.Imam neurednu stolicu u zadnje dve
nedelje , osim toga nista osobito.
Imam 23 godine. Inace sam zdrav. Napominjem da sam do toga bola trosio
umereno alkohol, nekih 5-6 piva( ili litar vina) mozda svaki drugi treci dan. Nekada se
desavalo da pijem i svaki dan, a nekada i po pet sest dana da ne popijem nista.
Ne verujem da je u alkoholu stvar- jer je bilo umereno. A i kao sto kazem ,
zadnjih sest meseci ne verujem da sam popio tri cetiri flase piva sve ukupno a nelagodnost se nastavlja.
Test na Hepatitis nije jeftin u privatnim lab. Bojim se otici lekaru. Sta bi moglo biti u pitanju?
Cini mi se da je najpovoljnija varijanta kamen u zucnoj kesi.
Bol se javlja u svako doba dana. Nekad se probudim, nekad legnem sa njim. Nekad dok sedim i gledam tv. Nisam primetio da zavisi od toga da l sam jeo nesto ili ne.
Imate li neki savet? Mogu li se u Novom Sadu na studentskoj klinici testirati na hepatitis besplatno?
Bol ispod desne strane rebara
Re: Bol ispod desne strane rebara
Poštovani DjukaPS,
Ja također imam 23 godine i dijagnosticiran mi je Hepatitis B.
Neću te ništa strašit niti prepadati, ali moj iskren savjet bi ti bio da odeš i da se testiraš na hepatitis B.
Kod mene u mom gradu je od 200-300 eura test.Međutim ima jedna finta, otiđi i daruj krv i u slućaju da imaš neki problem oni će ti javit.Jer ja sam darovao krv i javili su mi da sam HBV pozitivan, ali naglašavam tada nisam imao takvih bolova kao kod tebe. Znači ta bol ne mora da bude od hepatitisa , može biti od masnoće, pa čak i Alkohola, eto testiraj sebe , nemoj piti neko vrijeme.
Ja također imam 23 godine i dijagnosticiran mi je Hepatitis B.
Neću te ništa strašit niti prepadati, ali moj iskren savjet bi ti bio da odeš i da se testiraš na hepatitis B.
Kod mene u mom gradu je od 200-300 eura test.Međutim ima jedna finta, otiđi i daruj krv i u slućaju da imaš neki problem oni će ti javit.Jer ja sam darovao krv i javili su mi da sam HBV pozitivan, ali naglašavam tada nisam imao takvih bolova kao kod tebe. Znači ta bol ne mora da bude od hepatitisa , može biti od masnoće, pa čak i Alkohola, eto testiraj sebe , nemoj piti neko vrijeme.