Bol u donjem levom delu stomaka uglavnom?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Srki93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 20, 2015 4:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Bol u donjem levom delu stomaka uglavnom?

Post od Srki93 »

Već dva meseca imam bol u stomaku koji nije konstantan, dakle ne traje svaki dan, ali nalete periodi kada dobijam ne znam kako bih opisao, ali najbolja reč je grč.

E sada, ja sam primetio 2,3 različita bola.
Prvi napad je bio tačno pre 2 meseca, bio je prilično jak i nepoznat (visoko kod želudca) i nisam mogao da spavam i otišao sam u hitnu.
Tamo je bio opšti doktor koji me je uputio na vađenje krvi i ultra zvuk u BG.

Pošto sam 30tak km od Bg udaljen,a tada mi se smirilo, vratio sam se kući.

Od tada je bol uglavnom blag i "šeta", uglavnom je u donjem levom delu stomaka ka pupku i tu se zadržava, kada masiram taj deo taj "bol" mogu bukvalno pomerati kroz stomak to strujanje koje nekada preraste u grč koji boli, a nekada je to samo neka nadutost koju mogu pomerati masiranjem i kada masiram imam gasove (ako nemam veliki zatvor) ako imam zatvor onda to ostaje u stomaku. Bukvalno kao da raste pritisak u stomaku od gasova i što je veći, bol je jači.

Nekada se i popne kod želudca, i ono najbitnije imam zatvor, i kada duže vreme ne idem u vc tada mi se dešava bol, ali opet recimo preključe sam nakon 4 dana bez velike nužde naterao sebe da izbacim sve, sedeo sam sat vremena na vc šolji i imao sam na kraju proliv, tek nakon tvrde "stolice" .

Dve nedelje sam pio čia semenke i nisam imao bol, i pre 3,4 dana mi se opet vratio.

Istekla mi je zdravstvena, a na faksu ne mogu da dobijem potvrdu jer nisam isplatio rate, a na biro mi se ne prijavljuje jer još nisam diplomirao, ostao mi samo diplomski.
Verovatno ću u narednih mesec dana isplatiti to, pa ću dobiti i potvrdu.

Recimo da sam siguran da nije u pitanju neki organ jer nemam lokalizovan bol, nego bol koji šeta po crevima, interesantno da ne prelazi na desnu stranu.
I sada imam neki oštar bol, najverovatnije sam se negde udario a da toga nisam ni svestan, skroz levo između stomaka i leđa, skoro kost kuka, ja mislim da je to udar, ali mi deluje povezan nekako sa ovim grčevima, jer kada masiram i ovo i tu boli.
Ovo mi je prvi put da i tu boli, ponavljam najverovatnije udar, ali moram da spomenem jer nema modrice i kada dišem dijafragmom boli zajedno sa ovim drugim bolovima.

U poslednje vreme stresno živim, 24h sedeći/ležeći, uskoro ću završiti ove projekte, pa ću biti aktivniji.

Šta mislite, da li je to nervoza creva, neka bakterija ili?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Bol u donjem levom delu stomaka uglavnom?

Post od aaaca »

Нисам сипао уље у мотор аутомобила али ипак ми је зарибао?! Шта ти то значи?!

Мораш да средиш дебело црево јер је оно узрок проблема. Треба да промениш исхрану да би свакодневно имао нормално мекану столицу. Док то не решиш твој организам непрастано бива трован отпадним материјама из дебелог црева.

Да не пишем даље, ако те шта занима, питај.
Srki93
Novi član
Novi član

Post od Srki93 »

Ishrana mi je dosta losa.
Dorucak je u 90% situacija suv, najcešće je to 2-4 jaja uz hleb, ponekad mleko, ali ni to nije redovno.
Ručak šta testenine + meso, krompir + meso, uglavnom meso.
Večera najčešće ne postoji, ako da to je ono što je ostalo od ručka.

Ranije sam bio fizički aktivan i hranio sam se zdravije, imao 5 obroka sa 1-2g/kg proteina, 3-5g/kg uh, sada kako sam zauzet ovim projektom ne treniram, slabo i nekvalitetno jedem, nerviram se i to je najverovatnije moj problem, otud i da su mi čija semenke pomagale.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

imate najverovatnije problem sa kiselinom.
uvedite 5 obroka dnevno.
izbacite nadrazujuce namirnice.
cim dobijete zdr. knjzicu - na pregled gastroenterologa
Srki93
Novi član
Novi član

Post od Srki93 »

drbgd napisao:imate najverovatnije problem sa kiselinom.
uvedite 5 obroka dnevno.
izbacite nadrazujuce namirnice.
cim dobijete zdr. knjzicu - na pregled gastroenterologa
Moguce.
Kako se kiselina regulise?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Бар повећај унос чисте воде, ако ништа друго. Било би добро да редовно пијеш Натролов Ацидофилус, а десетак дана Мултилак.

Јел имаш жгаравицу?
Srki93
Novi član
Novi član

Post od Srki93 »

aaaca napisao:Бар повећај унос чисте воде, ако ништа друго. Било би добро да редовно пијеш Натролов Ацидофилус, а десетак дана Мултилак.

Јел имаш жгаравицу?
Ponekad, ali pre ovoga sam imao baš često.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Прочитај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Желудац-жгаравица
Odgovori