bol sa desne strane stomaka

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
lilalila
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 04, 2013 10:10 pm

bol sa desne strane stomaka

Post od lilalila »

Dragi forumasi molim za pomoc
U predhodnoj godini sam vise puta bila prehladjena I svaki put kad sam koristila antibiotike osetila sam tezinu u zeludcu, imala sam osecaj kao da varim kamenje. Nakon prehlade u septembru, imala sam I stomacni virus sa jakim grcevima I gasovima koji je trajao 3-4 dana a nakon čega se javlja bol I grc sa desne strane stomaka I blaga bol, ukocenost ledja . Pocetkom decembra uradila sam;
1. ultrazvuk abdomena, nalaz uredan jedino je jetra malo masnija
2. krvnu sliku
3. EKG
4. Spirometriju
Svi rezultati uredni, po preporuci lekara koristim probiotike narednih 10 dana a kako se stanje nije poboljsalo. Radjena je koprokultura I test na heliko bakteriju, oba nalaza su negativna.
Krajem decembra javlja se jak bol sa desne strane stomaka koji reaguje na svaki poret, savijanje I okretanje. Posecjem gastroenterologa koji sumlja da je u pitanju upala debelog creva, a prepisana terapija , Rudakol, Gelusil lak I probiotik flobian. Bol se umanjio ali se I dalje javlja povremeno na pojedine pokrete ili podizanje tezih stvari. U medjevremenu povremeno osecam I bol, cupanje u predelu zeludca.
Napominjem da su stolice nakon prelezanog virusa u septembru , uredne, bez sluzi I krvi, 1-2 dnevno!
Molim za pomoc, kome se dalje obratiti? I kakve analize jos treba uraditi, kao bi se otkrio I lecio uzrok mojih bolova.

Unapred zahvalna,
Odgovori