Blag bol na spoljnem delu stomaka na vise mesta, nadutost

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
veseli.hobit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2012 2:22 pm

Blag bol na spoljnem delu stomaka na vise mesta, nadutost

Post od veseli.hobit »

Zdravo svima! :)

Zamolio bih vas za pomoc i strucno misljenje u vezi mog problema koji me izludjujeve vec skoro mesec dana. Problem je u tome sto se stalno vrtim u krug i nakon silnih lekarskih pregleda i dalje ne znam uzrok. Uradio sam sve moguce preglede kod gastroenterologa, radijologa, lekara opste prakse, davao krv, uradio testove na sve moguce stvari (krv, stolica, urin) i vise zaista ne znam sta da radim osim mozda ako znate nekog pravog Dr. Hausa. :)

Ovo je ono sto sigurno znam:
- Imam bolove na spoljnem delu stomaka na vise mesta koji se pojavljuju nakon nadudosti stomaka. Uglavnom odmah posle unosa hrane ili tecnosti. Mada moguce i da je do kretanja i aktivnosti, recimo ujutro mi je stomak normalan (nema nadutosti) i dok lezim generalno nemam tegobe. Ono sto je specificno za bol je da je osecaj kao kod upale misica, s tim sto boli samo na odredjenim delovima stomaka i to samo kada se izvrsi pritisak na njih. Pod prstom osecam kao da je upaljena zila, nerv, mozda zlezda ako ih ima tamo? Bol je blag, stomak je nadut i kao da imam vise sala nego sto inace imam (malo) onako pihtijasto i sve nabubri sto nikada pre mi se nije desavalo (bljak). :)

Generalno nikada nisam bio alergican, sve sam od hrane i pica konzumirao u umerenim kolicinama i nikada nisam imao slicne tegobe. Simptomi su se prvi put pojavili istog dana kada sam jeo kinesku hranu i moram priznati da mi je tesko palo.. tih dana isto sam pio brufene za bolove u ledjima.. mada ne mora da znaci da je related i moguce da sam sa tim informacijama naveo lekare na pogresnu stranu. Isto sam nosio neke kutije tog dana, a operisao sam vec desnu preponsku kilu kao mali i imam slabe trbusne misice i slabo se fizicki krecem i vezbam ali generalno ne osecam bolove kao onda kada sam imao kilu (onda me je bolelo i u stanju mirovanja i mnogo nize i bio je primetan otok koga sada nema). Inace na dijeti sam 3 nedelje, ne jedem slatkise smrsao sam 7 kila (sada sam na mojoj idealnoj tezini) ali simptomi su i dalje isti. Ah da malo mi je od onda i osetljiviji desni testis, isto bolucka na dodir ali ne sam testis vec one zile ili vene na spoljnem delu. Nisam bio kod urologa mozda bih trebao i kod njega na pregled? :) i kod hirurga? ili recimo neuropsihijatra :)

Da li neko ima mozda ideju sta bi moglo da prouzrokuje takvu vrstu bolova na stomaku ili je imao slicna iskustva u lecenju istih? Ujedno da li bi isto tako mogli da mi preporucite specijalistu koji bi mogao da mi pomogne da resim ovaj problem jer sam se poprilicno dugo smucao po privatnim klinikama i ne zelim vise da ih finansiram za teoretisanje. Nije mi problem da platim i vise, ali zelim strucnu pomoc lekara koji ce umete da postavi ispravnu dijagnozu i da se maksimalno i profesionalno posveti mom slucaju.

U svakom slucaju hvala vam svima sto ste me saslusali pa cak i da niste u mogucnosti da mi pomognete opet mi je lakse da ovo podelim sa nekim jer vec polako pocinjem da ludim. :)

Veseljko :)
Odgovori