BIOPSIJSKI UZORAK SLUZOKOZE TANKOG CREVA

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
elita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2012 11:38 pm

BIOPSIJSKI UZORAK SLUZOKOZE TANKOG CREVA

Post od elita »

MOLIM VAS ZA POMOC!!!! Imam sina od godinu dana.Od treceg meseca ima grceve u stomaku.U septembru mesecu pedijatar mu je preporucio da pije specijalno mleko za decu koja su alergicna na mleko....i njemu je bilo malo bolje....ali su se grcevi opet navratitli. Sad skoro smo radili gutanje creva.Kamera je snimila da je POSTBULARNI DEO EDEM I FLAT (ali ja neznam sta to znaci). Odatle je uradjena biopsija sluzokoze tankog creva. Uzorak je upucen na hispatoloski pregled.Endoskopska dijagnoza: Enteropatija.
Sad smo dobili nalaz od tog uzorka i on glasi ovako:
MIKROSKOPSKI OPIS
Reprezentativan biopsijski uzorak sluznice tankog creva,pregledan u celiniserijskim presecima.Resice i kripte su normalne konfiguracije.epitel na povrsini i u kriptama normalne celijske kompozicije bez povecane kolicine intraepitelnih limfocita.U proporciji se nalazi lako povecan,ravnomerno rasporedjen limfocitno-plazmocitni infiltrat sa malo eozinofilnih granulocita.
Lekar mi je objasnio da je potvrdjeno da je alergican na mleko.
Ja sam malo zbunjena jer su radjeni i nalazi iz krvi gde pise: IgE spec.na nutritivne alergene negativno.
MOLIM VAS DA MI STO DETALJNIJE OBJASNITE OVE NALAZE!!!!!!!!!!! :cry: :(
Filthy McNasty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am

Re: BIOPSIJSKI UZORAK SLUZOKOZE TANKOG CREVA

Post od Filthy McNasty »

Postoji mleko i postoji "mleko" e sad, sta to znaci ......... velika je razlika izmedju sirovog/nepreradjenog mleka i pasterizovanog/homogenizovanog koje kupujemo u radnjama.

Da ne bih previse ulazio u detalje jer je tema oko mleka kompleksna i siroka, probaj ako je ikako moguce da nedjes sirovo mleko, znam da nije lako ali potrudi se. Nemoj nikako detetu da dajes one komercijalne formula na bazi soje, to je zlo od hrane!

Velika vecina osoba koje su alergicne na pasterizovano/preradjeno mleko nisu alergicna na sirovo.
Filthy McNasty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am

Post od Filthy McNasty »

Zaboravih da pomenem, ako je dete alergicno i na sirovo mleko, pogledaj ovde http://www.westonaprice.org/childrens-h ... by-formula druge opcije.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Руси деци дају разблажен домаћи кефир чим престају да сисају.

Што се тиче искуства са одраслим људима, имам две особе које имају стравичне проблеме ако поједу или попију било шта што има везе са млеком. Успео сам да их наговорим да пробају домаћи кефир и резултат ме је одушевио: никаквих проблема немају са кефиром.

Напомињем да се ради о домаћем кефиру који се прави уз помоћ тибетанске гљиве. Фабрички кефир заборавите.
Odgovori