Imala sam problema sa zelucem (Hiatus Hernia, kaskadan zeudac, usporeno varenje, presavijena zucna kesa). Mucila sam se mesecima i bila na svim lekovima - Controlok, Famotin, Omeprol, Cisap, Motillium... Nedavno sam pocela da koristim t.z.v Digestivne enzime koji mi bas pomazu. Na prirodnoj su bazi i pomazu kod nadimanja, gorusice, smiruju zeludac i pomazu da se hrana svari. Od kad ih koristim mucnina mi se dosta smanjila. Inace receno mi je da krvna grupa A cesce ima probleme sa zelucem od ostalih krvnih grupa jer ima osetljive organe za varenje i da cesto ima manjak tih digestivnih enzima.
Da ne ispadne reklama, koga zanima nek pita illi na PM ili na [email protected] pa cu objasniti gde sam kupila. Uclanjena sam u tu apoteku- firmu ( ne znam ni ja kako da nazovem) tako da imam popust tako da kome god treba mogu da nabavim jeftinije. Zelim da pomognem jer sam se mucila mesecima sa zelucem i mislila da cu da poludim, tako da slobodno me kotaktirajte pomocicu koliko mogu.
Takodje molim i lekare da daju svoje misljenje o digestivnim enzimima.
Biljno resenje za zelucane probleme
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 28, 2007 9:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
To je MLM shema, tako se zove ine treba traziti drugo ime.Da ne ispadne reklama, koga zanima nek pita illi na PM ili na [email protected] pa cu objasniti gde sam kupila. Uclanjena sam u tu apoteku- firmu ( ne znam ni ja kako da nazovem) tako da imam popust tako da kome god treba mogu da nabavim jeftinije.
Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm
Cao Tanja molila bi te da mi kazes koliko dugo si imala mucnine i sta si radila od pretraga jer i ja vec sedam mjeseci mucim se nenormalno,osjecam samo mucninu i nista vise cak ni ne povracam.Radila sam test na bakteriju,rendgen,ultrazvuk..i sve je u nalazima ok.Jedino sto nisam radila je gastroskopija pa me zanima dali je moguce da imam isti problem kao sto si ti imala.Jer bas pazim sta jedem,izbjegavam sve sto bi skodilo zelucu al nista ne pomaze.pozz
-
- Novi član
Imala sam mucnine oko 5 meseci prvo sam radila test ne heliko gde je nisu nasli, pa Ultrazvuk gde su mi otkrili da mi zuc ne radi dobro (ne luci) jer je prasavijena, posle toga Rendgen - gutala sam barijum i otkrili sumi manju hijatus herniju i kaskadan zeludac i posle gastroskopiju - dijagnoza usporeno varenje. Takodje nisam povracala vec me mucnina toliko iscrpljivala iznutra da nisam mogla da pricam. Po recima gastoenterologa svi nalazi su ok nista alarmantno. Uzimala sam brdo lekova i mislim da mi najbolje pomogao famotidin koji mi je eliminisao gorusicu i sad ovi enzimi koji mi na prirodan nacin pomazu da imam normalno varenje.suzana stojkovic napisao:Cao Tanja molila bi te da mi kazes koliko dugo si imala mucnine i sta si radila od pretraga jer i ja vec sedam mjeseci mucim se nenormalno,osjecam samo mucninu i nista vise cak ni ne povracam.Radila sam test na bakteriju,rendgen,ultrazvuk..i sve je u nalazima ok.Jedino sto nisam radila je gastroskopija pa me zanima dali je moguce da imam isti problem kao sto si ti imala.Jer bas pazim sta jedem,izbjegavam sve sto bi skodilo zelucu al nista ne pomaze.pozz
-
- Novi član
Takodje jednu jako bitnu stvar da naglasim da mi pomaze dosta i voda Donat Mg koju pijem pre obroka.
http://www.donatmg.net/ba/indikacije-uvod.php
Za one koji ne znaju prodaje se u prodavnici kao obicna voda ali ne sluzi za gasenje zedji vec se pije kao lek. Procitajte na sajtu. Ja je kupujem u Interexu.
http://www.donatmg.net/ba/indikacije-uvod.php
Za one koji ne znaju prodaje se u prodavnici kao obicna voda ali ne sluzi za gasenje zedji vec se pije kao lek. Procitajte na sajtu. Ja je kupujem u Interexu.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 1:15 pm
Cao svima,
Nedavno sam poceo da pratim teme na forumu pa sam procitao i ovaj deo, a kako sam i ja imao slicne probleme sa zelucem, zelim da vam napomenem da sam i ja imao ceste mucnine i osecaj pecenja u grudima zbog cega sam prvo isao kod pulmologa jer sam smatrao da nesto nije u redu sa plucima medjutim tu su svi nalazi bili u redu i upucen sam kod gastroenterologa gde sam uradio test na heliko bakter koji je pokazao da istih nema a na gastroskopiji je utvrdjeno da je zeludac kaskadnog oblika i da nema ulkusa (cira), te mi je data terapija Omeprolom. Tegobe su tada nestale (to je bilo pocetkom prosle godine) medjutim opet su se povremeno pojavljivale sto mi je zaista stvaralo probleme i sve je trajalo dok mi brat nije preporucio da pijem aloja-gel koju i on koristi zbog problema sa zelucem i varenjem. S obzirom da on kupuje onu skuplju koja se prodaje preko MLM i kosta oko 2000 dinara po litru, a ja nisam u mogucnosti bas toliko da izdvajam, kupio sam istu u apoteci gde kosta oko 1000 dinara i vec nakon par dana tegobe su znatno ublazene, a nakon popijenih 1,5 litara u potpunosti su nestale. Kada sam poceo da je koristim pio sam 3 puta dnevno (kako je preporuceno na deklaraciji) a sada samo jednom dnevno, a ponekad i preskocim po par dana ali tegoba vise nema. Da napomenem da sam koristio obicnu aloju a ne sa ukusom borovnice koju takodje nude u apoteci. Ukoliko ste u mogucnosti probajte jer je meni pomogla kao i onima kojima sam je preporucio na osnovu svog iskustva, a ujedno se moze koristiti uz druge terapije jer pored toga sto pomaze kod gastro-problema i varenja, povecava i imunitet.