Zanima me kakva su misljenja o ''ubacivanju'' balona u zeludac(radi smanjivanja telesne tezine)??Da li moze biti opasno???Da li nego zna nekoga ko se podvrgao istom??
Pozz
Balon da ili ne
metoda se radi u klinickom centru srbije i ne moze joj svako biti podvrgnut. prethodno se radi procena stanja zeluca.
metoda postoji vise godina "u svetu" ali jos uvek nisu objavljeni rezultati vecih studija koji bi nedvosmisleno pokazali da li postoji iritacija zeluca prisustvom stranog tela, i sto je jos vaznije da li bi takve lezije imale maligni potencijal!
ja vam ovu metodu ne bih preporucio - obratite se spec. higijene - dijeteticaru, ako je potrebno uvedite u sklopu terapije razgovore sa psihologom ili psihijatrom, moguce je izgubiti kilograme i bez balona!
metoda postoji vise godina "u svetu" ali jos uvek nisu objavljeni rezultati vecih studija koji bi nedvosmisleno pokazali da li postoji iritacija zeluca prisustvom stranog tela, i sto je jos vaznije da li bi takve lezije imale maligni potencijal!
ja vam ovu metodu ne bih preporucio - obratite se spec. higijene - dijeteticaru, ako je potrebno uvedite u sklopu terapije razgovore sa psihologom ili psihijatrom, moguce je izgubiti kilograme i bez balona!
Da ne davim, Ja vam je takodje ne bih NIKAKO preporucio, iz brojnih razloga.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]