Žarenje u abdomenu 24/7, više od godinu dana

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dekster55
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 13, 2014 8:36 pm

Žarenje u abdomenu 24/7, više od godinu dana

Post od dekster55 »

Pozdrav,
Molio bih za neki savjet, bilo šta...Situacija je sljedeća:
U zadnjih 1,5 godinu imam stalni ali bukvalni stalni (24/7) osjećaj žarenja, pečenja u abdomenu, u području stomaka ali pogotovo u donjem dijelu abdomena zatim u leđima i gornjem dijelu nogu.Iako već nekoliko godina u stomaku osjetim neku laganu, tupu bol (opet 24/7) i sa tim sam mogao živjeti u posljednih 1.5 godinu se intenziviralo žarenje koje me praktično paralizuje u svakodnevnom životu.
Bol se intenzivira nekih 1.5-3 sata poslije obroka (šta god jeo) te nakon stresne situacije iako, ponavljam, bol je uvijek tu. Nisam primjetio da mi neka hrana ''posebno'' smeta. Mogu jesti meso i isto će me boljeti kao i kuhana riža, recimo.
Ne gubim na težini, apetit ok, pazim na ishranu. Ne boli na dodir, mogu se normalno kretati ali uvjek je taj osjećaj kao da u sebi imam ''užarenu lavu''.
Stolica je nešto tvrđa, imam je jednom dnevno iako često osjetim da se crijeva ne ''isprazne'' do kraja pa osjećam nadutost i zatvor. Al opet kažem, glavni problem je žarenje.
Radio sam gastroskopiju, kolonoskopiju sa biopsijom, UVZ, CEA nalaz, test krvi na antitijela (celijakija), nalaz stolice na skrob, mišićna vlakna, gljivice i parazite...
Dijagnoza je gastritis, hijat. hernija, kaskadni želudac. Debelo crijevo je u redu osim što je morfološki dosta uvijeno. Ramišljam i o magnetnoj rezonanci iako mi doktori govore da ''ne istražujem'' i da to ništa ''nije strašno''.
Jedan doktor samtra da bi jedino mogao biti IBS kao rezultat stresa jer kako kaže ''nikog ne boli stalno'' pa zato isključuje gastritis.
Ništa od lijekova (trojna terapija niti bilo koji od PPI- nexium, controloc, lansoprol, ...) nije dalo nikakve rezultate, kao niti brojni čajevi i biljni preparati a probao sam bezbroj toga. čak naručivao i iz inostranstva.
Inače sam po prirodi dosta osjetljiv na stresne situacije i ne isključujem da bi to moglo biti to ali čudno je da je bol već više od godinu praktično istog intenziteta bez obzira na stres. I da boli i kada se osjećam opušteno.
Eto, ako ima neko sa sličnim tegobama, ili eventualno sa nekim savjetom, bio bih zahvalan...Uglavnom, jako mi je čudno što ovo ovako dugo traje i što ništa, apsolutna ništa ne djeluje barem da se bol umanji. Doktori zasad nažalost nisu bili od velike pomoći...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Žarenje u abdomenu 24/7, više od godinu dana

Post od aaaca »

Мало ми је чудно да осећаш жарење на леђима и бутинама.

За сада ми пада на памет да пробаш експеримент са содом бикарбоном. Два до три пута дневно на ПРАЗАН желудац попиј чашу млаке воде у којој си размутио малу кашику соде бикарбоне. Препоручујем ти "Ц" соду бикарбону јер ми делује најбоља. Тако ради неколико дана па јави резултате. Обрати пажњу на све ефекте који ти се јаве.
dekster55
Novi član
Novi član

Post od dekster55 »

Hvala na odgovoru, pokušavao sam sa sodom bikarbonom, iako prije nije davala rezultate, pokušaću opet.

Jednostavno, bol je takva da ništa ne djeluje, nevjerovatno.
dekster55
Novi član
Novi član

Post od dekster55 »

A preko iherb sam naručivao mastiku, slippery elm (ne znam prijevod), pepermint kapsule, ulcetrol kompleks, sladić kapsule...

Čajevi- kantarion, kunica, matičnjak, kamilica...Pokušavao sa kupusovim sokom, sokom od krompira, medom, aloa vera itd.

bez ikakvih rezultata....
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Колико дубоко се јавља то жарење које осећаш? Површински, испод коже...? Како би га описао?
dekster55
Novi član
Novi član

Post od dekster55 »

Nije površinski, već dubinski, kao da mi je komplet utroba spržena i osušena ( želudac, crijeva, leđa, područje oko struka, noga iznad koljena)...

Plus nekakav čudan osjećaj ''praznine'' u trbuhu, ne znam kako da opišem, ono kao da nisam jeo dva dana ali bez osjećaja gladi (iako mi je apetit dobar).
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Баш чудно. Да је површински, била би упала коже тј. нервних завршетака.

Једино могу да ти препоручим оно што сам ја ове године почео да радим у здравственим ситуацијама које ми се не свиђају: пијем петролеј. Ако те занимају детаљи кажи, а у међувремену погледај шта сам на мом сајту www. aca. rs у здравственим саветима, писао о петролеју.
Odgovori