Gasroenterolog me je poslao na analize stolice i sve je u redu.I Helicobacter pylory i ostali parametri u fecesu su negativ. Na US abdomena u redu. I na laboratoriju.
Nalaz krvi:
Sve vrednosti dobre osim:
Neutrofilni granulociti % 38.8 45.0-70.0
Limfociti % 50.1 20.0-45.0
Urea 2.7 3.2-7.4 mmol/L
Amilaza 146 25-125
Simptomi su mi nadimanje celog abdomena naročito posle jela. I podrigivanje bez kiseline. povremeno povraćanje. U zadnjih 3 meseca možda 8 do 10 puta. ranije bilo češće. 2 do 4 normalnog oblika i boje stolice svaki dan. Ponekad sa svežom svetlo crvenom krvi.U martu imao dve nedelje stolicu sa svetlo crvenom krvi i krajem maja oko 3 dana. Mazao masti nevena i prošlo. Nemam bolove u nijednom delu GI trakta.
Prošle godine je uradjen sigmoidoskopija i sve u redu osim jednog hemoroida u rektumu.
Gastroenterolog kaže da neutrofilni granulociti i limfociti samo malo odskaču od referentnih vrednosti i ne smatra problemom. Jedino amilazu. Međutim mene zanima da li je amilaza baš toliko veća od granične vrednosti da treba da se radi gastroskopija???
Čitao sam na forumu da amilaza može biti uvećana od lekova kao kortikosteroidi i histamin,a ja to koristim. Imam bronhijalnu astmu i rinitis chr. da li je neophodna gastroskopija kada su vrednosti amilaze verovatno od lekova?
Ja sam već išao pre 17 i 15 godina na gastroskopiju i jedva sam izdržao i ne želim više. Inače je zadnji rtg 2012: Akt gutanja i pasaža ezofagusa su fiziološki. želudac elongiran,kukastog oblika,oslabljenog tonusa,očuvanih nabora sluznice. Peristaltika je simetrična,a evakuacija kontrasta iz želuca nesmetana. Bulbus duodenuma i duodenalni ram su pravilni. U trandelbergovom položaju nema znakova hiatus.
hernije.
Rekao mi je da treba kolonoskopija ali s obzirom da sam tražio da bude uz anesteziju jer prošli put nije mogla da se uradi kolonoskopija dalje od sigme,predložio mi je irigografiju. Mada je napisao da treba i kolonoskopija. Neću oba sigurno. Koja je korist od irigografije?
Hvala
Amilaza,lekovi i gastroskopija
Re: Amilaza,lekovi i gastroskopija
Jesam i zato imam ređe povraćanje nego pre. Pio sam Eglonyl koji je zapravo Sulpirid a on pored lečenje anksioznosti ima i dejstvo za bolje varenja,tj da nema povraćanja.Tako mi je rečeno. Međutim kod Eglonyla piše da može da snizi bela krvna zrnca što je i jeste učinilo. Neutrofilni granulociti su smanjeni verovatno zbog toga. A limfociti verovatno povecani zbog sniženih neutrofilnih granulocita.Ne znam da li su manja vrednost neutrofilnih granulocita i povećana limfocita uticala i na amilazu na indirektan način.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Amilaza,lekovi i gastroskopija
Изостанак повраћања не значи да је варење боље. Таблете за варење служе само за варење јер су пуне ензима који омогућавају разградњу хране и никакве везе не могу да имају са другачијим терапијама. Треба да пијеш нешто као што је Дигестал или слично.