Моје и&
CRP je c reaktivni protein koji je daleko senzitivniji i specificniji marker sistemske inflamacije, daleko bolji od SE tj. sedimentacije (referenca je <15). CRP je uvecan gotovo uvek kod IBDa, HIV i drugih jacih upala. Sto se tice GITa bolji je calprotectin (radi se na Zvezdari) a CRP (referenca <5) obavezno radi bilo gde on, je oko 5e.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
[quote="nikra"]Vrlo jednostavno,
pocinju bolovi, crp i se pocinju da skacu.
Naravno bolovi nastanu i ako pojedem nesto sto mi ne odgovara, ali to krace traje.[/quote]
Pa nije to bas tako jednostavno kao sto ti mislis. Eto ja imam iste te probleme kao i ti, pa mi to nije od toga sto mi pada imuni sistem.
Tek sada kada sam ga imunosupresivom dobro spustila prestade da me gnjavi stomak....
pocinju bolovi, crp i se pocinju da skacu.
Naravno bolovi nastanu i ako pojedem nesto sto mi ne odgovara, ali to krace traje.[/quote]
Pa nije to bas tako jednostavno kao sto ti mislis. Eto ja imam iste te probleme kao i ti, pa mi to nije od toga sto mi pada imuni sistem.
Tek sada kada sam ga imunosupresivom dobro spustila prestade da me gnjavi stomak....
CRP je C-reaktivni protein a SE je sedimentacija eritrocita. Oba su nespecificni pokazatelji upale tj aktivnosti patoloskog procesa.
Inace, kada se sastanu pacijenti koji su procitali sve i svja o svojoj bolesti pa pocnu da zakljucuju....to je opsti haos

Takav je do sada bio Kicha a vidim da mu se pridruzuje i Nikra

Samo nemojte da sami postavljate dijagnoze i izvodite zakljucke o kompromitovanosti svog imunoloskog statusa!!!

Niti Nikra zna kakav mu je imuni sistem, niti se to moze na takav nacin utvrditi, niti Kicha ima postavljenu definitivnu dijagnozu, jer jos nije uradio biopsiju kod Tarabara!!!
Prema tome, o tom-potom i bez preuranjenih zakljucaka i preuranjene mozda sasvim nepotrebne brige!
Sve najbolje!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]