Ushi

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Shomi!!!
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 2:17 pm

Ushi

Post od Shomi!!! »

ovako,imam 19 godina i kao malo sam imao velike i klempave ushi,medjutim one sada nisu klempave uopshte ali su i dalje malo povece...e sada ja imam malu glavu pa se sve tripujem da su klempave (iliti uocljive bash),tipa kad se pogledam u ogledalo izbliza nisu,ali kako se pogledam iz daljiine primecuju se...
e sada da li ostaviti tako i vreme ce uciniti svoje ili kako?
znaci nadam se da ste skapirali na sta sam mislio... :)
hvala
Shomi!!!
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 2:17 pm

Post od Shomi!!! »

znaci nesto kao Wentworth Miller iz prison break-a...
deadelina_db
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 2:09 pm

Post od deadelina_db »

Ja sam operirala usi pre nepunih 2 meseci. Mogu ti reci da je jako bolan proces oporavljanja i ako nisu jako klempavi NEMOJ TO RADITI !
Pozdrav
baby girl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 12:20 am

Post od baby girl »

Operisala sam usi pre oko 2 god. i nikakvih problema nisam imala,bolelo me je skroz malo cak neprimetno...dok sam kasnije upoznala osobu koja je uradila isto i kaze da joj je bilo tesko...znaci da sve zavisi od osobe do osobe...

Izbor je tvoj

Pozdrav
Maki*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 1:15 pm

Post od Maki* »

Sve zavisi sve od stručnosti lekara. Jedini problemi koji mogu da se jave su mučnina posle samog zahvata, zbog anestezije...jači bol te iste noći - pa se daju sedativi (inekcija), hematom - zgrušana krv usled čega se mogu javiti bolovi - uglavnom noću i koji traju neko vreme. Ali tu su tablete - brufen, baralgin i sl.

Ja sam imala jedino taj problemči sa hematomom, bolelo jete ali ništa nije bilo strašno.

Želja za lepim ušima je potisnula strah :) ja sam taj dan bila tako sretna i raspoložena i jedva sam čekala da uradim operaciju ...

Sada posle 4 meseca od operacije sve je ok. Prezadovoljna sam :)

Samo napred Shomi !!
rio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 5:24 am

Post od rio »

A može li mi neko reći gde se može uraditi operacija ušiju u Novom Sadu i gde je povoljno?

Sve što može da se nađe putem interneta su neke privatne klinike u kojima su cene od 600 do 2000e :roll:

A ima nešto i na VMA u Bg piše da je 18000 din.

Da li neko može da potvrdi to i da li neko zna gde u NS može da se odradi to povoljno i kvalitetno?

Hvala na odgovoru.
Maki*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 1:15 pm

Post od Maki* »

Ja sam platila 300e ali je jako daleeeko od Novog Sada. Tako da mislim da je to realna cena a zahvat je radio jako poznat lekar koji npr. radi u još jednoj privatnoj ordinaciji u dr. gradu gde je taj isti zahvat od 700e pa naviše. U zavisnosti od toga kakakv je zahvat...kada želiš da radiš i preoblikovanje ušne školjke onda je skuplje..

Zato se raspitaj i u privatnim i u državnim klinikama u tvom gradu koliko bi te koštalo. Mislim da je u državnim povoljnije.

Pozdrav
rio
Novi član
Novi član

Post od rio »

Hvala ti na odgovoru.
Ja ne bih radio preoblikovanje.
Mislim da nije potrebno, jer nije strašno.
To je samo moja želja da malo poboljšam izgled, jer nisam u potpunosti zadvoljan.

Videću, moram se raspitati još.
natasaA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 3:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od natasaA »

Ja sam cula da je operacija rutinska,da se radi u lokalnoj anesteziji,da se oporavljs 7-10 dana i nakon toga nosis trku oko 2 meseca samo dok spavas. Ja imam zakazanu operaciju 17.04. na drzavnoj klinici i kosta 11000 dinara... :D tako da svi vi sto mislite da na privatnoj klinici rade "bolji" doktori-varate se-to su jedni te isti ljudi! I ne mislim da ce oni sto trze 600e za operaciju bolje uraditi od onih doktora sto rade u drzavnim bolnicama!
natasaA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 3:09 pm
Kontakt:

Post od natasaA »

Danas sam bila na operaciji... U 10h su poceli u 12h zavrsili! Sama operacija me nije bolela,daju ti LIdokain(anestezija kao kod zubara) i onda krenu sa secenjem i skidanjem viska... :o Sada,6h posle operacije,boli me,ne jako,ali dovoljno da kazem da BOLI! Ali zelja za "normalnim"usima je jaca...
rio
Novi član
Novi član

Post od rio »

natasaA napisao:Danas sam bila na operaciji... U 10h su poceli u 12h zavrsili! Sama operacija me nije bolela,daju ti LIdokain(anestezija kao kod zubara) i onda krenu sa secenjem i skidanjem viska... :o Sada,6h posle operacije,boli me,ne jako,ali dovoljno da kazem da BOLI! Ali zelja za "normalnim"usima je jaca...
Drago mi je da si odradila operaciju, ali ja sam loše prošao, jer lekar opšte prakse nije hteo da mi da uput iako sam ga molio da to uradi. :(
Moram pokušati kod drugog lekara.
CATUS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 16, 2008 12:16 am
Kontakt:

Post od CATUS »

Da li moze neko da mi kaze koliko se krecu operacije usiju u okolini NS. , BG. ili Subotice? :)
DALI ZNA NEKO KOLIKO SE KRECU CENE ZA OPERACIJU USIJU U SRBIJI
Hohohoo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 3:12 am

Post od Hohohoo »

Slika

:lol: :lol: :lol: :lol:
mbbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 4:24 pm

Post od mbbgd »

baby girl napisao:Operisala sam usi pre oko 2 god. i nikakvih problema nisam imala,bolelo me je skroz malo cak neprimetno...dok sam kasnije upoznala osobu koja je uradila isto i kaze da joj je bilo tesko...znaci da sve zavisi od osobe do osobe...

Izbor je tvoj

Pozdrav
Ja sam operisala klempave usi pre nekih 10 godina i imala sam isto iskustvo kao i ti. Prvu noc me je bolelo( nista strasno) dok vec posle dva-tri dana nisam imala osecaj da sam imala operaciju uopste! Nakon skidanja konaca, cak ni otok ni modro tkivo nisam imala! Medjutim, planiram sada opet da radim operaciju jer mi se gornji deo uha poceo opustati i klempaviti ponovo. Mozda bi mi neko rekao da nisam normalna sto ponovo hocu pod noz, ali jednostavno zelja za podignutom kosom i lepim izgledom je jaca od svega!
Da li je neko od vas prosao 2 puta kroz istu operaciju, i ako jeste, kakvi su mu utisci?
Pozdrav!
clannn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 16, 2008 11:49 am

Post od clannn »

Moj burazer se isto interesuje za ovo... Nije mu strasno, ali hoce.... jer je prakticno gornji deo uha malo ka napolje pa nije nista ruzno...

znate li kakva se vrsta zahvata radi ako su samo gornji delovi izbaceni, tj. nije potpuno klempav?

Da li se moze samo raditi, kako sam ja cuo, da se samo kozica iza uva zategne, tj. da se ne operise bash uvo?
Tako smo mi culi.... Mada jos nije bio ni kod koga...

Znaci posle par dana se vec moze ziveti?
Vidim ovde svi izranavljeni.. :D
Odgovori