uklanjanje mladeza

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

selt
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am

uklanjanje mladeza

Post od selt »

Ne znam da li sam na pravom forumu, ali meni treba savet oko uklanjanja mladeza sa glave.
Nalazi se na delu pokrivenom kosom tako da nemam estetskih problema, ali mi jako smeta pri cesljanju, farbanju, sisanju (uvek upozoravam frizere jer mi se jednom desila nezgodna povreda cesljem).
Da li neko ima iskustva sa tim? Koliko je to opasno i da li uopste treba dirati takve vrste izraslina?
I na kraju da li moze neko da mi preporuci gde da odem da mi se to ukloni?

Hvala i pozdrav!!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

"Mladez" je veoma sirok pojam... Niste napisali koliko je to veliko, kako izgleda, itd. neki se mogu ukloniti i ambulantno (takve stbvari radim i ja), neke uklanja samo plasticni hirurg, a neki se i ne diraju... Najbolje ipak otide na pregled. Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
marky353
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 12:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Uklanjanje mladeza

Post od marky353 »

Takav mladez i na tom mestu ipak treba da uradi plast.hirurg.Zapravo,obicno se prvo uradi dermoskopija ,najbolje je na koznoj klinici u Beogradu.Radi je Dr.Dobrosavljevic.Izuzetan strucnjak u toj oblasti.Po nalazu dermoskopije ide se na pregled u Institut za plast.hirurgiju u Zvecanskoj ulici,Beograd i oni odmah zakazuju operaciju.
Sama operacija u zavisnosti od velicine i samog mladeza,obavlja se ambulantno.Pacijent se otpusta nakon sat vremena kuci.Uklanjanje nije bolno,ne iziskuje opstu anesteziju i nema razloga za nekim strahom.Konci se nose 10-tak dana.
Preporucujem ti da se javis u ove ustanove.
selt
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am

Post od selt »

Hvala puno na odgovorima, vec godinama mi smeta. Velicine je graska i ja to zovem mladez a u stvari pretpostavljam da je pravi naziv izraslina...
Moracu da uradim ovo sto ste mi predlozili, hvala!
marky353
Novi član
Novi član

.....

Post od marky353 »

Nije problem i ako nije mladez.Takve izrasline takodje oni resavaju uspesno,s tim sto onda idi direktno kod njih na pregled ako nisi siguran da li je mladez u pitanju.sve najbolje ti zelim.
CAPA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 2:44 pm

Post od CAPA »

a dali neko zna kakva je situacija sa benovima koji nisu nikakve izbocine na kozi nego su u nivou sa ostatkom koze samo sto su drugacije boje(smedje u mom primjeru) dali se oni mogu uopste uklanjati,ostaju li oziljci,i dali postoji neki limit koliko se mladeza,benova i slicno smije ukloniti jer ja ih imam na desetine
marky353
Novi član
Novi član

mogucnost

Post od marky353 »

pazi ovako,svi mladezi se mogu uklanjati i rade se po prioritetu koji odredjuje kozni lekar ili specijalista na institutu za pl.hirurgiju ili onkologiju.
oziljci ostaju ali su posle 6 meseci do godinu dana jako bledi i vidi se linija tnka.medjutim,po pravilu mladeze koji nisu veliki i koji ne smetaju ne treba ni uklanjati.bitno jepratiti redovno svaki mladez i njegovu promenu (boja ,velicina i sl),paziti na sunce itd.mislim da ti je to vaznije nego da uklanjas svih tih milion mladeza.
razdoblje izmedju jednog i drugog uklanjanja mladeza odredjuje lekar i uglavnom je oko mesec ipo dana.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Otklonila sam tri mladeza bas ovakvom procedurom koja je opisana, t.j. sa lokalnom anestezijom koju i ne osetis i odlaskom kuci istog dana. Bili su tacno na "putanju" haltera od grudnjaka i par puta sam ih cak i raskrvarila i zato resila da ih skinem. Nije ostao oziljak u klasicnom smislu, ali kada pocrnim taj deo nema pigmenta i ostane kao mala bela fleka. Drugih problema nija bilo (a ni skidanja konaca, samo sam sama posle dva dana skinula taj poveci flaster). Pa ipak, ja ne bih uklanjala nista sto ne smeta u svakodnevnim aktivnostima.
CAPA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 2:44 pm

Post od CAPA »

hvala vam saznao sam sto me zanimalo
redhorn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 05, 2007 3:34 pm

Post od redhorn »

A mene interesuje da li neko moze da mi preporuci privatnu klliniku za uklanjanje mladeza?
redhorn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 05, 2007 3:34 pm

Post od redhorn »

Zaboravila sam da napisem da me interesuje klinika u Beogradu :)
katicalatica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2007 5:02 pm

Post od katicalatica »

Idite na VMA. Platicete manje nego kod privatnika, a imate i vecu sigurnost. Na VMA obavezno rade i histopatoloski nalaz. Pozovite centralu VMA i zakazite pregled, cena je oko 700 dinara za pregled.
pilad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 6:53 pm

Post od pilad »

Bas sam pisala o mladezu, ali ne dermatologiji. skinula sam ove godine mladez velicine oko 7,8 mm u Beogradu, u klinici "Viva". Trajelo je par sekundi i radili su mi radiotalasima. Nema bola, a oziljak bledi vremenom, kao sto je m]neko vec naveo, samo je koza malo bledja na tom mestu. Jedino sto ponekad osecam blago peckanje na tom mestu i sto je osoblje jako neljubazno. Cena je 100e. Za taj novac bi trebalo da pokazu malo vise postovanja prema pacijentima...
umpah pah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 11:30 am

mladezi

Post od umpah pah »

u dilemi sam oko uklanjanja mladeza,naime nalazi se na licu i problem je cisto estetski.Citala sam o raznim metodama kojima se to moze uraditi i oziljcima koji zaostaju pa sam neodlucna.Da li je neko mozda imao takvu intervenciju i kakva su iskustva,pozdrav[/b]
wojkan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 1:51 pm

Post od wojkan »

Pozdrav,
treba da uklonim jedan mladez sa vrata pa me interesuje da li ce ostati vidljiv oziljak posto radim hiruski, skalpelom. To me brine jer znam da je koza vrata tanka. Mladez je ovalnog oblika, oko 1 cm duzine i 0,5 cm sirine. U kozi je, nije izbocen, jako taman. Mozte e li mi reci koja je dobra krema za postopercaioni tretman, da ne ostane oziljak jako vidljiv. Pozdrav svima!
Odgovori