Rinoplastika laserom?

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
subman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 13, 2005 10:13 pm

Rinoplastika laserom?

Post od subman »

Zanima me da li je tacno da rinoplastika moze da se radi laserom, da nema krvi?
Citao sam na forumu da je mnogo bolje nego cekicem... Da li je to tacno i da li je bolje raditi laserom ili onako kako se do sad radilo...?
Korisnikov avatar
Plastic Surgeon
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 4:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Plastic Surgeon »

Najbolji hirurzi rade cekicem. Ja prosto ne mogu da zamislim kako se dolazi do kosti sa tim laserom.... Mozda pri otvorenoj metodi rinoplastici, ali sta ce vam oziljak na kolumeli? Ne igrajte se, nego odaberite dobrog hirurga sa dobrim rezultatima resavanja slicnog problema.
Kikiriki92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 24, 2009 5:03 pm

Post od Kikiriki92 »

Koliko sam ja upućena, hirurg umjesto skalpelom radi rezove na sluzokoži, ili eventualno koži, laserom. Tako da je moguće da kod takvog pristupa nema krvarenja, ali dalje on mora da odvoji sluzokožu od hrskavice da bi došao do iste kao i da bi došao do kosti, tako da je skoro nemoguće da nema baš nikakvog krvarenja bar u tom dijelu operacije, a kasnije mora da upotrijebi turpiju da bi npr izravnao hrskavicu ili ako sužava nosne kosti mora da ih slomi a to sigurno ne može da uradi laserom, ili npr. isto tako mora da upotrijebi skalpel da bi odstranio višak bočne hrskavice, ako želi još da suzi vrh nosa. Jer skoro pri svakoj rinoplastici se koriguju upravo najčešće ti dijelovi, osim u slučaju kad se koriguju samo nozdrve, jedino bi tada možda mogao da koristi samo laser .
Korisnikov avatar
Plastic Surgeon
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 4:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Plastic Surgeon »

kikiriki, u potpunosti se slazem :)
Imas pp :wink:
Odgovori