POTREBNA POMOC-REHABILITACIJONE TEHNIKE

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mrbobanov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2011 10:00 pm

POTREBNA POMOC-REHABILITACIJONE TEHNIKE

Post od mrbobanov »

Postovanje svima na forumu,
Zamolio bih nekoga ko odlicno poznaje rehabilitacione tehnike ili da mi da savet u vezi sa sledecim.
Naime,radio sam jedan posao(da ne kazem sta nije ni bitno) i koristio sam noz pri obavlju istoga.Uglavnom uspeo sam ozbiljno da se posecem na saku tj.deo izmedju palca i kaziprsta(ta supljina) presekavsi spoljne tetive.
Stavljen mi je GIPS i dobio sam uverenje od lekara da ce sve biti OK,sto do sada,hvala bogu i jeste bilo.
Skinuo sam GIPS na danasnji dan i upucen sam na rehabilitaciju.Kako mi je lekar rekao moracu da radim odredjene vezbe kako bih se vratio (nadam se da hocu) u aktivno stanje.Rekli su mi da ce mi oni prvo pokazati,a onda cu ja sam i tako otprilike mesec dana.Pominjali su da se ruka stavi u toplu vodu i onda tako vrsim vezbanje.
Dakle,posekao sam se izmedju palca i kaziprsta,presekao samo spoljne tetive,stavljen mi je bio gips,skinuo sam ga i sada krecem put oporavka.Sada kada mi je skinut mogu samo malo da pomeram palac,ali ne kao ranije.
MOJE PITANJE GLASI:Znate li koje su vezbe dobre u ovakvim slucajevima,da li ste imali slican problem,culi od nekoga itd.Dakle,ukoliko imate bilo kakvu informaciju o nekoj odlicnoj rehabilitacionoj tehnici(sem standardne) ZAMOLIO bih vas da mi kazete ili UPUTITE na nekoga.Veoma mi je bitno da mi se stavri vrate u prethodno stanje,jer takoreci od ruku svojih i zivim,a ako ne budem mogao biti kao ranije,NE ZNAM STA CU RADITI.
Bilo kakva informacija,savet,bilo sta,ako znate zamolio bih vas da POMOGNETE.

Zelim vam sve najbolje,
Boban
iggi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 24, 2010 9:22 pm

Re: POTREBNA POMOC-REHABILITACIJONE TEHNIKE

Post od iggi »

Najbolje je redovno odlaziti u neki rehabilitacioni centar,tu vam mogu pomoći ne samo sa vežbama već postoji niz metoda koje se sprovode pomoću aparata,nadam se da vam je već puno bolje :)
Odgovori