Pomoc oko ginekomastije(povecanje grudi kod muskaraca)

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mare2009
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 18, 2009 11:31 am

Pomoc oko ginekomastije(povecanje grudi kod muskaraca)

Post od mare2009 »

Imam 15 godina i mislim da imam ginekomastijum,nekako su mi grudi vece nego sto trebaju da budu i visok sam 186 ,tezak ,80 ,znaci nisam debeo,pa ako moze neko da prokomentarise da li stvarno imam tu bolest?sad cu postaviti slike?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Na pregled kod tvog dr, a po potrebi kod endokrinologa da se provere hormoni. Sa 15 god i mali za operaciju a do tada sport!!! Vrlo lako moze da se to sredi samo tokom puberteta, a ako se ne sredi i tad se to uspesno resava. procitaj moje postove na tu temu.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Ako uopste imas ginekomastiju, to je pre svega endokrinoloska bolest, tj manifestacija poremecaja hormona. Treba prvo da te pogleda enokrinolog, da uradis analize i da primis odgovarajucu terapiju, koja,ako je ginekomastija treba da dovede do povlacenja, sto znaci da ti je plasticna hirurgija suvisna. Mozes da ih smanjis hirurski, ali cim se oporavis, disbalans hormona dovesce opet do pojave ginekomastije, jer nije izlecen uzrok, vec samo posledica...
Odgovori