Oziljak na glavi

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Bourne
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 12, 2013 6:40 pm

Oziljak na glavi

Post od Bourne »

Imao sam jako tezak udes ,koji je naravno ostavio i svoje posledice...Elem ,imam oziljke na glavi ,na kojima kosa vise ne raste ,kosa je sada porasla ,pa se oni manje vide odnosno ne vide. Sve do tada sam imao jako kratku kosu. Da li je moguce povratiti kosu na tom mestu,transplatacijom ili ? Jedan plasticni hirurg mi je predlozio usivanje tih oziljaka,kako bi ih smanjio i stanjio ,svo na minimum ,i da se kasnije ne bi toliko primecivali? Sta vi mislite o tome ? Bilo kakav savet. Hvala
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Oziljak na glavi

Post od Dejanbg »

Ne može iz samog ožiljka da raste kosa, i transplantacija kad se radi se radi na zdravu kožu. Uopšte, sve što bi se radilo od novijih metoda ne bi povratilo kosu na ožiljke iako bi oni sami bili manje vidljivi da su na drugom delu tela. Ovako ih kosa otkriva..

To predloženo jeste opcija. Naime, razderina zbog povrede ima grube i nepravilne ivice i estetski lošije zaraste. Ako ima dovoljno kože, hirurg bi isekao te ožiljke i ponovo ušio sada ravne i prave ivice koje bi dale manji ožiljak. Da li je to moguće zna onaj koji to pogleda. Vidi mišljenje još jednog hirurga za svaki slučaj.
Milovan34
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 03, 2015 3:23 pm

Post od Milovan34 »

Корисне информације о трансплантацији косе
http://rs.phaeyde.com/transplantacija-kose
elisab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 10:34 pm

Post od elisab »

mislim da zakazete konsultaciju sa plasticnim hirurgom i cujete koje Vam opcije predlaze, transplantacija kose je samo jedna od njih..........
Odgovori