face - lifting, rješenje za uklanjanje ožiljaka akni?

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ishak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 10:13 pm

face - lifting, rješenje za uklanjanje ožiljaka akni?

Post od ishak »

Pozdrav ( naslov sam sa dermatološkog podforuma premjestio ovdje)

Imam 26 godina, prije 5 godina sam akne liječio roaccutanom ( tretman je bio uspješan i trajao je oko 5 mjeseci), nakon toga su mi veoma duboki ožiljci po licu ostali a najvidljiviji su oni na području slijepočnice. Surfajući po netu sam saznao da se laserskom metodom ti ožiljci samo privremeno i djelimično mogu umanjiti a da je jedino ozbiljno rješenje face lifting tj zatezanje kože lica, ima li iko iskustva sa ovom metodom liječenja?

...

hvala
ishak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 21, 2009 10:13 pm

Re: face - lifting, rješenje za uklanjanje ožiljaka akni?

Post od ishak »

ishak napisao:Pozdrav ( naslov sam sa dermatološkog podforuma premjestio ovdje)

Imam 26 godina, prije 5 godina sam akne liječio roaccutanom ( tretman je bio uspješan i trajao je oko 5 mjeseci), nakon toga su mi veoma duboki ožiljci po licu ostali a najvidljiviji su oni na području slijepočnice. Surfajući po netu sam saznao da se laserskom metodom ti ožiljci samo privremeno i djelimično mogu umanjiti a da je jedino ozbiljno rješenje face lifting tj zatezanje kože lica, ima li iko iskustva tj. da li je ko upoznat sa ovom metodom liječenja?

...

hvala
bule
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 8:58 pm

Post od bule »

Suvise si mlad prijatelju za face lifting,ali ko zna ,mozda se i oslobodis oziljaka.Postoji metoda laserskog liftinga u Menssani(gde se skida povrsinski sloj koze , i oziljci-takodje).To je po meni ono sto ti hoces.Pogledaj malo.Bojim se da ti neko uradi lifting lica i promeni ti totalno lik ,mislim da ne budes zadovoljan,Laserki lifting ,skida povsinski sloj ,a faca je tvoja,to jest to si ti ,a face lift ti menja licni opis,pa ti sad vidi sta ces i kako ces.Pazi sta radis
Odgovori