Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
imam strašno jake vrtoglavice, pri tom imam i Hašimoto. Da li je to povezano jedno sa drugim ili ne.
Snimali su mi vrat i radili dopler krvnih sudova vrata, za sada sve ok stim što su kao krenule degenerativne promene na vratnim pršljenovima.
Molim za savet šta dalje
Zaista imam strašne vrtoglavice, ali ne ono kao da mi se sve okreće oko mene već kao da mi se slika ispred očiju pomera levo desno. Takođe imam jak problem kada legnem na leđa, zavrti mi se toliko u glavi da mi u trenutku bude jako muka.
Majja,Hasimoto mi je dijagnostikovan prosle godine.Antitela oko 288 (kao sto znas ref. je manje od 34).TSH i dalje u granicama normale a FT4 na donjoj granici,nekad cak i malo ispod.Bila sam bez terapije sve vreme.Danas na UZ stitne zlezde uocen cvor,pa stoga sledeci korak je terapija radioaktivnim jodom...Videcemo sta ce biti dalje!!!
Kzoja,razumem te u potpunosti...Ja se ponekad noci drzim za krevet i cekam kada ce da prodje vrtoglavica,jer znam da ce proci.Takodje,sednem da gledam TV i on se jednostavno pomeri udesno da bi se posle nekoliko sekundi vratio (ja to opisujem kao pomeranje slike).Desavalo mi se da dok vozim nestane mi put pred ocima.Unutra sam svesna ali nikako da vratim sliku!!!Ma....svasta nesto....A sto se resenja tice...sada se osecam bolje ali samo zato sto sam pocela da obracam paznju na sebe i svoj zivot.Maximalno se postedjujem od stresova (kada to mogu),trudim se da zdravo zivim....znate vec i sami sta i kako treba!!!!
Kzoja isti slucaj, potpuno te razumem!! Ja na ledjima uopste ne mogu ni da lezim, uvek spavam na stomaku ili sa strane!! Da ti ne pricam koje muke imam kod frizera npr dok mi pere kosu!!!
@Spy, znam za antitela (moja su 600)
Puno srece i javljaj nam desavanja i kako podnosis terapiju i da li ima nekih promena!!
Joj!
Ja imam iste te simptome i jos kojesta .Imam osecaj mucnine,sevanja i mutnine u predelu malog mozga.
Ne znam kod kog lekara da idem i sta da radim?
Sve je periodicno,ima perioda kad je sve ok,a onda 3,5 10 dana nisam sposobna nizasta.
Ocaj,imam malu decu i nekad me je strah da ne padnem i povredim ih.
Nocu je najgore kada me baci iz sna-ringispil i sevanje.
Sta je ta bolest o kojoj pricate?
Kako se utvrdjuje i leci?
Hvala.
jamuna napisao:Joj!
Ja imam iste te simptome i jos kojesta .Imam osecaj mucnine,sevanja i mutnine u predelu malog mozga.
Sve je periodicno,ima perioda kad je sve ok,a onda 3,5 10 dana nisam sposobna nizasta.
Hvala.
Vidi, i ja imam od prošle godine osećaj nekog "bućkanja" u predelu malog mozda ! Odem kod lekara oni me gledaju belo ! Čude se kako "čujem" neko bućkanje u glavi. Poslali su me da uradim CT glave, bila kod očnog, išla kod ušnog da provere da nije poremećaj centra za ravnotežu, ništa od toga nije, a to bućkanje i dalje traje. To mi stvara osećaj "tuposti" u glavi, često i bolove. Mrzovoljna sam zbog toga, depresivna. Eh, da, imam i problem sa pamćenjem. Zaboravljam trenutno stvari oko sebe, i neke važne podatke...Od letos i te neke drhtavice...Verovatno zbog svega toga, i ja se plašim da ne padnem . Izvini, jel i ti osećaš nešto slično kao i ja?
jamuna napisao:Joj!
Hvala.
Vidi, i ja imam od prošle godine osećaj nekog "bućkanja" u predelu malog mozda ! Odem kod lekara oni me gledaju belo ! Čude se kako "čujem" neko bućkanje u glavi. Poslali su me da uradim CT glave, bila kod očnog, išla kod ušnog da provere da nije poremećaj centra za ravnotežu, ništa od toga nije, a to bućkanje i dalje traje. To mi stvara osećaj "tuposti" u glavi, često i bolove. Mrzovoljna sam zbog toga, depresivna. Eh, da, imam i problem sa pamćenjem. Zaboravljam trenutno stvari oko sebe, i neke važne podatke...Od letos i te neke drhtavice...Verovatno zbog svega toga, i ja se plašim da ne padnem . Izvini, jel i ti osećaš nešto slično kao i ja?