vitiligo i stitna zlezda

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
spasojevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 03, 2013 3:01 pm

vitiligo i stitna zlezda

Post od spasojevic »

Molim za tumacenje sledecih nalaza..
Po preporuci dermatologa uradila sam hormone TSH,T4,T3,ANTI-TPO I INSULIN.
Sve je u redu osim ANTI-TPO koji iznosi 6.6 IU/ml i sedimentacije eritrocita 34mm/1h.Inace sve ovo sam radila zbog vitiliga..
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: vitiligo i stitna zlezda

Post od Jelisej »

Nisam siguran da li vitiligo ima nekakve veze sa stitnom. Povisen anti-tpo nekad zna biti povisen i kod zdravih ljudi, mislim da je to slucaj kod ljudi koji jedu jako pun zitarica, no ako je cesto/stalno povisen onda to je naznaka auto-imune bolesti vezane sa stitnom zlezdom, autoimune bolesti su one u kojima organizam ne prepoznaje neki svoj deo pa ga "napada" tj postepeno razara, najcesce stitnu zlezdu.

U konkretnom tvom slucaju nivo nije toliko povisen, pa ako ti imuni sistem nije slab ne bih panicario, ali ipak treba ponovo proveriti.
Korisnikov avatar
novosadjanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 9:08 pm

Post od novosadjanka »

Na zalost, i kod mene je bila ista prica. Dermtolog me je poslao da vasim hormone stitne zlezde zbog vitiliga i TSH je bio povecan. Ustanovilo se da imam hashimoto tireoiditis. Od tad (vec 7 godina) sam na lekovima za stitnu zlezdu.
Malo sam citala po stranim sajtovima i zakljucak je sledeci, vitiligo se pojavljuje i kod osoba sa visokim antitelima stitne zlezde. To je i kod mene :(
Per Aspera Ad Astra
ganes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2014 6:42 am

Post od ganes »

Jelisej napisao:Nisam siguran da li vitiligo ima nekakve veze sa stitnom. Povisen anti-tpo nekad zna biti povisen i kod zdravih ljudi, mislim da je to slucaj kod ljudi koji jedu jako pun zitarica, no ako je cesto/stalno povisen onda to je naznaka auto-imune bolesti vezane sa stitnom zlezdom, autoimune bolesti su one u kojima organizam ne prepoznaje neki svoj deo pa ga "napada" tj postepeno razara, najcesce stitnu zlezdu.

U konkretnom tvom slucaju nivo nije toliko povisen, pa ako ti imuni sistem nije slab ne bih panicario, ali ipak treba ponovo proveriti.
Pozdrav
postoi jedno novi prehranski dodatak phytoDyNAmic.
Dosad je pomoglo u 6 primera vitiligo, rak, psorijaza. Je čisto na prirodna osnova sa biljni kristal koj ima informaciju da leči sve celice u telo.Toplo preporučujem da počneš da koristiš phytoDyNAmic.
Ako te zanima gde se to nabavlja i kako deluje piši mi na
email [email protected] daču ti sve informacije
kasfero srb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 03, 2014 11:43 am

Post od kasfero srb »

www.kasfero.de (kopirani link) , specijalisti za prirodnu medicinu. Preparati: Prirodni stimulansi za pospesenje procesa samolecenja i regeneracije stitne zlezde u oblasti hiper i hipotireoidizma. Cisto prirodni proizvodi.
Odgovori