VISOK TSH - Hashimoto

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ogfil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2007 10:47 pm

VISOK TSH - Hashimoto

Post od Ogfil »

Postovani, vec 4 godine pijem eutirox zbog hipotireoize, uzrokovane hashimoto sindromom. Do sada mi je TSH, isao je do 7, a ft4 ubrzo normalizovan. Na poslednjem UZ je uoceno u desnom lobusu 2-3 hipoehogena nodusa 2 mm, a u levom 1 od 4mm.
Nisam kontrolisala hormone skoro godinu dana, ali sam redovno pila eutirox. Juce sam vadila krv i dozivela sok - hsTSH 16,9 , ukupni T3 1,24 i ukupni T4 84,4. Danas sam uz redovnu terapiju samoinicijativno pocela da pijem Strong Nature® Tiroid formula, jer kod moje doktorice mogu tek za mesec dana... Molim Vas da mi objasnite zasto se to desilo i sta jos mogu da ucinim u vezi tog TSH-a?
Hvala unapred :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: VISOK TSH - Hashimoto

Post od aaaca »

ТСХ се повећава када штитна жлезда не ради довољно, тј. нема довољно њених хормона.

Треба да проучиш деловање јода на штитну жлезду као и деловање сталног магнетног поља на њу.
Odgovori