Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
Interesuje me dali b neko mogao da mi kaze nesto o sl. dali dolazi do bilo kakve promene na kozi prilikom smanjenog rada stitne zlezde i dali ima neke veze ista sa losom krvnom slikom, i dali je to povezano?
unapred hvala branka
Naravno da je povezano.Usled smanjenog rada stitne zlezde ili Hipertireoze, koza je obicno suva i peruta se.Pojavljuju se povremeno ctvenila po kozi...Krvna slika ce najbolje pokazati da li je doslo do poremecaja ako se urade hormoni T3,T4 i Tsh....
Imam subklinicku hipotireozu i opada mi kosa i imam crvenilo po licu i prekuta se koza, pijem letrox mesec i po dana, interesuje me da li ce ovi simptomi prestati kad se stabilizuje rad stitne zlezde?
~malena~ napisao:Imam subklinicku hipotireozu i opada mi kosa i imam crvenilo po licu i prekuta se koza, pijem letrox mesec i po dana, interesuje me da li ce ovi simptomi prestati kad se stabilizuje rad stitne zlezde?
~malena~
naravno da ce prestati simptomi, tako je i meni bilo, ali moras da budes strpljiva jer ti je ceo organizam izasao iz balansa. meni je trebalo godinu dana