Da li uzimate terapiju ujutru pre vadjenja krvi

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
logona
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 10, 2009 11:46 am

Da li uzimate terapiju ujutru pre vadjenja krvi

Post od logona »

Da li se lek Letrox koji uzimam zbog Hashimoto-a i hipotiteoze uzima ujutru kao i svako jutro i onog dana kada se ujutru vadi krv zbog provere tsh i hormona stitne zlezde. Ili je bolje prvo izvaditi krv pa onda popiti lek?

Hvala unapred.
diva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 7:35 pm

Post od diva »

ne,neuzima se kad treba da vadis krv a posle kad se vratis kuci uzmi lek normalno kao i uvek.
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

da, oduvek...ne znam zasto ne :o
logona
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 10, 2009 11:46 am

Post od logona »

blue-bear ne znam da li ako se uzme lek i u narednih sat vremena izvadi krv tsh moze biti lazno nizi za 1-2 jedinice.
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

logona, ja sam pitala u labaratorijama gde vadim i rekli su mi da je to ok...ako mislis da ne treba uzmi ga posle...ja to vise iz prakticnih raloga, kad izvadim krv cesto mi bude pa moram da popijem vode, secer,jedem...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

sva terapija za hronicna oboljenja se uzima pre davanja krvi, ali sa obicnom vodom
Odgovori