Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Uvećani Anti Tg i Anti TPO
PostPoslato: Uto Dec 29, 2015 5:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 29, 2015 1:17 am
Postovi: 1
Poštovanje, nova sam na forumu.
Interesuje me šta znači kada su dosta uvećani anti Tg i anti TPO? Imam 29 godina i pre 4 god mi se pojavila struma na štitnoj žlezdi. Nisam imala nikakvu terapiju. Sada mi je otkriveno puno čvorića i struma je porasla značajno, pritiska me pri gutanju. Danas je počelo da me i boli pri dodiru i to me sada dodatno plaši. Radila sam sledeće analize:

T3 1,05 (ref. v. 1,18-3,40)
T4 90,61 (ref.v. 57,6-161,3)
TSH 5,42 (ref.v. 0,30-4,20)
FT4 12,5 (ref.v. 10,29-21,88)
anti Tg 295,9 (ref.v. 1300 (ref.v. do 60,0)
TSH receptorska at 0,4 (ref.v. <1,8)
Kalcitonin 1,61 (ref.v. zene do 4,8)

Ultrazvuk: štitasta žlezda je normalnog položaja, izrazito uvećana. U predelu istmusa debljine 2 cm. Transverzalni dijametar š.žlezde preko 9 cm. U celini nehomogena, hipoehogena, sa brojnim pseudonodusima i dve prave nodozne promene u DR dimenzika 30x18mm i LR 24x17.3mm.

Na šta vode ovi rezultati? Može li da se zaobiđe operacija (pošto mi je savetovana operacija posle analiza T3, T4 i TSH i ultrazvuka, ostale nalaze moja doktorka još nije videla jer je na godišnjem odmoru)

Puno bi mi značila nečija mišljenja i iskustva sa sličnim problemom. Hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uvećani Anti Tg i Anti TPO
PostPoslato: Čet Jul 21, 2016 11:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 21, 2016 11:29 am
Postovi: 2
potpuno mi je nemoguće da mi u periodu od 10 meseci, nalaz TG-At bude potpuno različit?!? (inače imam Hašimoto tireoditis); pre 10-ak meseci je bio 637 (norm vrednost u toj laboratoriji je do 70); sada sam radila u privatnoj laboratoroji i vrednost je 27 (normalno ispod 125)?! Dali je to moguće i kako?unapred hvala svakom odgovoru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uvećani Anti Tg i Anti TPO
PostPoslato: Sub Jul 23, 2016 6:56 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Ако здраво живиш све је могуће. Када организам не мора да се бори са токсинима онда може да се избори са разним болестима.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uvećani Anti Tg i Anti TPO
PostPoslato: Ned Jul 24, 2016 12:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 21, 2016 11:29 am
Postovi: 2
hvala..iako i dalje zvuči neverovatnooo, ali ako je to posledica vegan ishrane...supeeer!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uvećani Anti Tg i Anti TPO
PostPoslato: Uto Jul 26, 2016 9:04 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Веган исхрана није здрава али си ти на тај начин вероватно избацила доста токсина из исхране.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uvećani Anti Tg i Anti TPO
PostPoslato: Uto Jul 26, 2016 6:06 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 571
Zmaja potpuno je moguce,iz razloga sto imas Hasimoto.Moja koleginica od dijagnostikovanua Hasimota,imala je normalne nalaze.Posle 3 meseca,drasticno joj skacu parametri.Aktiviralo se.Gde variralo nakon toga samo i vratilo se u normalu.Bez lekova i bez ikakve posebne ishrane.Jer takav je Hasimoto.Nakon toga posle pola godine opet parametri pocinju da divljaju i sad ih je lekovima stavila pod kontrolu.Do daljnjeg.Sad je potpuno ok uz terapiju.Hocu da kazem,da je Hasimoto takav,i da variranja,pogorsavanje i poboljsavanje stanja nisu cudna s tom bolesti,cak i u kracem vremenskom periodu od tih 10 meseci


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uvećani Anti Tg i Anti TPO
PostPoslato: Čet Jul 28, 2016 6:37 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
И било би пожељно да узмеш да користиш онај домаћи препарат од комовице и белога лука.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uvećani Anti Tg i Anti TPO
PostPoslato: Čet Dec 08, 2016 9:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 08, 2016 7:38 pm
Postovi: 2
Postovani,htela sam da pitam,radila sam juce hormone,inace imam smanjeni rad funkcije Tsh,i sada mi je bio <0,001.al me brine nikada mi nije bio,T4 je 159,73,granica je do 150,83,a T3 je,2.67 a granica je od o,59 do 2,44,a ANTI-TPO JE 101,6, a granica je od 0,o do 5,7, molim vas kazite mi sta da pijem i dal da pijem,FAVISTAN i dalje odnosno TIASTAT ili da primam neku drugu terapiju, HVALA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uvećani Anti Tg i Anti TPO
PostPoslato: Čet Dec 08, 2016 10:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2016 1:19 am
Postovi: 3
Hormoni
Uzorak Ispitivani parametar Rezultat Jedinice Referentne vrednosti Metoda
S Free T3 5.94 pmol/l 2.30-6.30 ECLIA
S Free T4 13.1 pmol/l 7.86-14.41 CLIA
TSH 1.800 opseg normale 0.300-3.600


Moze li neko da mi protumaci rezultat?
Imam skor sve siptome: povisen krvni pritsak,trnjenje u nogama blago,bolu u glavi mozda od visok pritiska koji traje danima,umor,imam osecaj kao da imam knedlu u grlu...
Unapred hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uvećani Anti Tg i Anti TPO
PostPoslato: Pet Dec 09, 2016 9:58 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Nikola1989 je napisao:
Hormoni
Uzorak Ispitivani parametar Rezultat Jedinice Referentne vrednosti Metoda
S Free T3 5.94 pmol/l 2.30-6.30 ECLIA
S Free T4 13.1 pmol/l 7.86-14.41 CLIA
TSH 1.800 opseg normale 0.300-3.600


Moze li neko da mi protumaci rezultat?
Imam skor sve siptome: povisen krvni pritsak,trnjenje u nogama blago,bolu u glavi mozda od visok pritiska koji traje danima,umor,imam osecaj kao da imam knedlu u grlu...
Unapred hvala.

Налази су у реду али мораш да поведеш рачуна да се не нервираш. Мислиш да ти твоји симптоми немају везе са оном вирусном инфекцијом коју си лепо описао пре десет дана?

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uvećani Anti Tg i Anti TPO
PostPoslato: Sub Dec 10, 2016 12:06 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2016 1:19 am
Postovi: 3
sve te siptome sam opisao i dok opste prakse,internisti,neurolgi i po njima zasada je sve ok.
biohemija,hormoni,ekg...sve ok.
samo sam dobio upute za orl,kardiologa za holter i ultrazvuk al sve je to rastegnuto na dug period cekanja.
a meni trenutno i da;je je visok pritisak,bol u glavi,i sada ,e blago trnu tabani.
sve u svemu jos uvek nemaju pojma o cemu se radi,samo nagadjaju.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: