Uvećani Anti Tg i Anti TPO

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

duni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 29, 2015 12:17 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Uvećani Anti Tg i Anti TPO

Post od duni »

Poštovanje, nova sam na forumu.
Interesuje me šta znači kada su dosta uvećani anti Tg i anti TPO? Imam 29 godina i pre 4 god mi se pojavila struma na štitnoj žlezdi. Nisam imala nikakvu terapiju. Sada mi je otkriveno puno čvorića i struma je porasla značajno, pritiska me pri gutanju. Danas je počelo da me i boli pri dodiru i to me sada dodatno plaši. Radila sam sledeće analize:

T3 1,05 (ref. v. 1,18-3,40)
T4 90,61 (ref.v. 57,6-161,3)
TSH 5,42 (ref.v. 0,30-4,20)
FT4 12,5 (ref.v. 10,29-21,88)
anti Tg 295,9 (ref.v. 1300 (ref.v. do 60,0)
TSH receptorska at 0,4 (ref.v. <1,8)
Kalcitonin 1,61 (ref.v. zene do 4,8)

Ultrazvuk: štitasta žlezda je normalnog položaja, izrazito uvećana. U predelu istmusa debljine 2 cm. Transverzalni dijametar š.žlezde preko 9 cm. U celini nehomogena, hipoehogena, sa brojnim pseudonodusima i dve prave nodozne promene u DR dimenzika 30x18mm i LR 24x17.3mm.

Na šta vode ovi rezultati? Može li da se zaobiđe operacija (pošto mi je savetovana operacija posle analiza T3, T4 i TSH i ultrazvuka, ostale nalaze moja doktorka još nije videla jer je na godišnjem odmoru)

Puno bi mi značila nečija mišljenja i iskustva sa sličnim problemom. Hvala!
zmaja73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 21, 2016 11:29 am

Re: Uvećani Anti Tg i Anti TPO

Post od zmaja73 »

potpuno mi je nemoguće da mi u periodu od 10 meseci, nalaz TG-At bude potpuno različit?!? (inače imam Hašimoto tireoditis); pre 10-ak meseci je bio 637 (norm vrednost u toj laboratoriji je do 70); sada sam radila u privatnoj laboratoroji i vrednost je 27 (normalno ispod 125)?! Dali je to moguće i kako?unapred hvala svakom odgovoru!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако здраво живиш све је могуће. Када организам не мора да се бори са токсинима онда може да се избори са разним болестима.
zmaja73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 21, 2016 11:29 am

Post od zmaja73 »

hvala..iako i dalje zvuči neverovatnooo, ali ako je to posledica vegan ishrane...supeeer!!!!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Веган исхрана није здрава али си ти на тај начин вероватно избацила доста токсина из исхране.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Zmaja potpuno je moguce,iz razloga sto imas Hasimoto.Moja koleginica od dijagnostikovanua Hasimota,imala je normalne nalaze.Posle 3 meseca,drasticno joj skacu parametri.Aktiviralo se.Gde variralo nakon toga samo i vratilo se u normalu.Bez lekova i bez ikakve posebne ishrane.Jer takav je Hasimoto.Nakon toga posle pola godine opet parametri pocinju da divljaju i sad ih je lekovima stavila pod kontrolu.Do daljnjeg.Sad je potpuno ok uz terapiju.Hocu da kazem,da je Hasimoto takav,i da variranja,pogorsavanje i poboljsavanje stanja nisu cudna s tom bolesti,cak i u kracem vremenskom periodu od tih 10 meseci
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

И било би пожељно да узмеш да користиш онај домаћи препарат од комовице и белога лука.
ancikopitovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 08, 2016 6:38 pm

Post od ancikopitovic »

Postovani,htela sam da pitam,radila sam juce hormone,inace imam smanjeni rad funkcije Tsh,i sada mi je bio <0,001.al me brine nikada mi nije bio,T4 je 159,73,granica je do 150,83,a T3 je,2.67 a granica je od o,59 do 2,44,a ANTI-TPO JE 101,6, a granica je od 0,o do 5,7, molim vas kazite mi sta da pijem i dal da pijem,FAVISTAN i dalje odnosno TIASTAT ili da primam neku drugu terapiju, HVALA
Nikola1989
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2016 12:19 am

Post od Nikola1989 »

Hormoni
Uzorak Ispitivani parametar Rezultat Jedinice Referentne vrednosti Metoda
S Free T3 5.94 pmol/l 2.30-6.30 ECLIA
S Free T4 13.1 pmol/l 7.86-14.41 CLIA
TSH 1.800 opseg normale 0.300-3.600

Moze li neko da mi protumaci rezultat?
Imam skor sve siptome: povisen krvni pritsak,trnjenje u nogama blago,bolu u glavi mozda od visok pritiska koji traje danima,umor,imam osecaj kao da imam knedlu u grlu...
Unapred hvala.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Nikola1989 napisao:Hormoni
Uzorak Ispitivani parametar Rezultat Jedinice Referentne vrednosti Metoda
S Free T3 5.94 pmol/l 2.30-6.30 ECLIA
S Free T4 13.1 pmol/l 7.86-14.41 CLIA
TSH 1.800 opseg normale 0.300-3.600

Moze li neko da mi protumaci rezultat?
Imam skor sve siptome: povisen krvni pritsak,trnjenje u nogama blago,bolu u glavi mozda od visok pritiska koji traje danima,umor,imam osecaj kao da imam knedlu u grlu...
Unapred hvala.
Налази су у реду али мораш да поведеш рачуна да се не нервираш. Мислиш да ти твоји симптоми немају везе са оном вирусном инфекцијом коју си лепо описао пре десет дана?
Nikola1989
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2016 12:19 am

Post od Nikola1989 »

sve te siptome sam opisao i dok opste prakse,internisti,neurolgi i po njima zasada je sve ok.
biohemija,hormoni,ekg...sve ok.
samo sam dobio upute za orl,kardiologa za holter i ultrazvuk al sve je to rastegnuto na dug period cekanja.
a meni trenutno i da;je je visok pritisak,bol u glavi,i sada ,e blago trnu tabani.
sve u svemu jos uvek nemaju pojma o cemu se radi,samo nagadjaju.
Odgovori