Uvecana zlezda ili nesto slicno?

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Lena021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 03, 2006 4:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Uvecana zlezda ili nesto slicno?

Post od Lena021 »

Molim neko strucno lice ili nekoga sa slicnim problemom da mi da savet! Naime, pre tri-cetiri meseca mi se nakon depilacije na preponi pojavilo nesto nalik uvecanoj zlezdi, licilo je na neku potkoznu bubuljicu, oko 5-6mm veliko, i bilo je po malo bolno na dodir. Nakon menstruacije se smanjilo i postalo bezbolno, ali nije nestalo. U periodu pms-a po malo zaboli i poveca se, da bi se svakog meseca posle menstruacije smanjilo. Ne znam sta bi to moglo biti i moze li uopste da ima veze sa ciklusom, ali sam zapazila da se to desava. Nisam bila kod lekara ( a ne znam ni kod kog lekara bih otisla?), sve ocekujem da ce nestati, ne pravi mi neke probleme, niti raste,niti se menja, samo me ipak brine zasto ne nestane? Mozda tome doprinosi i stalna iritacija savovima na vesu, jer se nalazi tacno na pregibu noge? Dajte mi neki savet, ako ovaj moj problem nije suvise banalan?! Hvala unapred!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Najjednostavnije je da se obratite ginekologu. Za to Vam nije potreban nikakav uput. Niste bas najjasnije odredili lokalizaciju promene, pa ne mogu nista vise da kazem. To moze da bude obicni ingvinalni limfadenitis, moze da bude udaljena endometrioza, moze da bude cak i obicna urasla dlaka... Ako ginkolog ne razresi stvar, razrsice krvna slika, dermatovenerolog i drugi.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Lena021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 03, 2006 4:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lena021 »

Najlepse hvala na brzom odgovoru!
Odgovori