Poštovani,hitno mi je potrebna pomoć u vidu informacija o simptomima upale pankresa.U pitanju je moj otac koji ima 56 godina, alkoholičar je.
Lečio se od alkohola pre 23 godine,pre pet godina je ponovo počeo sa konzumiranjem alkohola a problemi su počeli pre dve godine.Naglo je smršao i još uvek gubi na kilaži.Ima bolove u stomaku,koji mu se širi ka leđima,povraćao je samo ujutru,sada je mučnina prisutna nakon svakog obroka.Takođe ima nesvestice,i malaksao je.Lekar opšte prakse mu je prepisao samo klometol i ranisan i to dobija svaki put kada se javi lekaru opšte prakse.Ja sam sada uzela stvar u svoje ruke i vodim ga sutra prvo na biohemiju i zakazala sam mu tomografiju.Ne znam da li sam krenula sa pravim pregledima i analizama,pa bih molila svaku informaciju od ljudi koji su upoznati sa sličnim ili isim problemom i gore navedenim simptomima.Hvala.
upala pankreasa-da ili ne???
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 28, 2008 10:06 am
upala pankreasa
Draga Majo,
pokusala sam da Vam posaljem privatnu poruku ali izgleda da nije uspelo. Sto se tice simptoma vaseg oca, moze biti upala pankreasa ali nije sigurno onaj najtezi oblik kakav je imao moj otac a to je hemoragicni, nekrozni. Dokle god nije u toj fazi sanse za izlecenje su mnogo vece.
Ispravno ste postupili kada ste krenuli da ga vodite sami na preglede. Ako pogledate ovde temu akutni pankreatitis, tu vam pise i koje vrednosti u krvi su povecane kada je u pitanju akutni pakreatits. Mozete i to odraditi i sa tim rezultatima eventualno otici kod lekara.
Javite kako napredujete.
Puno pozdrava i sve najbolje!
pokusala sam da Vam posaljem privatnu poruku ali izgleda da nije uspelo. Sto se tice simptoma vaseg oca, moze biti upala pankreasa ali nije sigurno onaj najtezi oblik kakav je imao moj otac a to je hemoragicni, nekrozni. Dokle god nije u toj fazi sanse za izlecenje su mnogo vece.
Ispravno ste postupili kada ste krenuli da ga vodite sami na preglede. Ako pogledate ovde temu akutni pankreatitis, tu vam pise i koje vrednosti u krvi su povecane kada je u pitanju akutni pakreatits. Mozete i to odraditi i sa tim rezultatima eventualno otici kod lekara.
Javite kako napredujete.
Puno pozdrava i sve najbolje!
Zahvaljujem na odgovoru
Hvala Mirjana,
puno mi znači to što me razumete jer mog oca svi prvo osude jer je alkoholičar,sada ne pije jer je konačno shvatio da je ozbiljno bolestan.U laboratoriji ne znaju na koliko grama glukoze treba da mu rade test?Ne znam ni ja,niti znam ni o kom se sad testu radi,opet uleteh u ćorsokak.Privatni doktor mi je samo rekao šta da mu uradim od analiza,mislim da se ovo odnosi na enzime.Našla sam mu neke dijete na netu i povraćanje je prestalo ali i dalje ima jutarnje mučnine,sada konačno može da spava 6 sati a da se ne budi.Kako je tvoj tata?
Izguraćemo mi sve ovo.
Ja sam otvorila nov nalog ''maxmax'' jer je sa onim ''maja crnjanski'' ispao neki problem.
Moj msn mail je :[email protected]
Još jednom ti se najlepše zahvaljujem od srca!
Puno pozdrava.
puno mi znači to što me razumete jer mog oca svi prvo osude jer je alkoholičar,sada ne pije jer je konačno shvatio da je ozbiljno bolestan.U laboratoriji ne znaju na koliko grama glukoze treba da mu rade test?Ne znam ni ja,niti znam ni o kom se sad testu radi,opet uleteh u ćorsokak.Privatni doktor mi je samo rekao šta da mu uradim od analiza,mislim da se ovo odnosi na enzime.Našla sam mu neke dijete na netu i povraćanje je prestalo ali i dalje ima jutarnje mučnine,sada konačno može da spava 6 sati a da se ne budi.Kako je tvoj tata?
Izguraćemo mi sve ovo.
Ja sam otvorila nov nalog ''maxmax'' jer je sa onim ''maja crnjanski'' ispao neki problem.
Moj msn mail je :[email protected]
Još jednom ti se najlepše zahvaljujem od srca!
Puno pozdrava.