Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Tumacenje rezultata - insulin
PostPoslato: Sre Jul 22, 2015 9:18 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 26, 2012 6:28 pm
Postovi: 56
Molim vas da li neko moze da mi protumaci..radila sam insulin.
Vidim da nije ok, ali me zanima da li ovo znaci da ja imam dijabetes ili insulinsku rezistenciju..i je li ovo jako, blago..

min-6, max 33.00

IGTT
0 min - 7.27
30 min - 30.10
60 min - 45.90
90 min - 46.22
120 min- 52.15

:( ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumacenje rezultata - insulin
PostPoslato: Pon Avg 10, 2015 2:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2011 11:41 am
Postovi: 35
Imam isto pitanje:

0 min - 8,43
30 min - 81,29
60 min - 126,7
90 min - 187,6
120 min - 141,8

Najviše me zanima da li je moguće da referenta vrednost bude ista za svaki od ovih perioda (2,6-24,9) ili je to neka greška? Onda ispada da su odstupanja prilično velika..

Ovo sam našao na internetu, deluje mi logičnije:

Citiraj:
Insulin Level
Fasting < 25 mIU/L
30 minutes after glucose administration 30-230 mIU/L
1 hour after glucose administration 18-276 mIU/L
2 hour after glucose administration 16-166 mIU/L
≥3 hours after glucose administration < 25 mIU/L


http://emedicine.medscape.com/article/2089224-overview


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumacenje rezultata - insulin
PostPoslato: Pet Avg 21, 2015 5:29 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 26, 2012 6:28 pm
Postovi: 56
Moze li nam neko odgovoriti?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumacenje rezultata - insulin
PostPoslato: Pon Sep 14, 2015 3:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 14, 2015 3:24 pm
Postovi: 2
Da li neko može da mi rastumači rezultate analiza... Radila sam test OGTT sa insulinemijom, ginekolog mi je dao da to radim, jer se pripremamo za bebu...
Test je radjen sa 75g glukoze...
Rezultati su sledeci:
glukoza (referentne vrednosti 3,33-6,10 mmol/l)
- 0 min 4,20
- 60 min 4,14
- 120 min 3,44
- 180 min 2,29

insulin (referentne vrednosi 6,0 - 27,0 uIU/ml)
- 0 min 2,2
- 60 min 22,2
- 120 min 22,7
- 180 min 5,0

C-Peptid 0 min 1,01 (0,9-7,1 ng/ml)

Molim vas za tumečenje, jer sam baš uplašena a na pregled ću morati da pričekam malo...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: