tumacenje analiza hormona smanjen t4

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 9:46 pm

tumacenje analiza hormona smanjen t4

Post od milicica »

uradila sam hormone stitne zlezde i rezulati su sledeci:
T3 1.24 ref vrednosti 0.78-2.53
T4 46.72 referentne vrednosti 58-15.4
TSH 0.80 referentne vrednosti 0.47-5.01
posto mi je do sada stitna zlezde kao i hormoni bili su uvek u redu ,zanima me da li sada ovo sto mi je malo niza vrednost T4 moze neke smetnje da pravi u organizmu i da li hoce to da daje simptome gusenja i bolova u srcu?mozda glupo pitam al nikad nisam do sad imala problema sa tim a danas sam na ulici imala uzasan bol u grudima koji je trajao nekih 5 min nisam mogla da se pomerim ni da govorim...mozda je to posledica miokarditisa i prolapsa koji imam...
Bila bih Vam zahvalna kad bi mi odgovorili ...i samo jos jedno pitanje ako treba da se leci ovo u vezi hormona jel se piju neki lekovi ili kako vec to sve ide ako mozete da mi objasnite....
Hvala Vam...
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Jesam li Vam ja već na ovo odgovorio na pp ili je slično pitanje?
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
milicica
Stalni član
Stalni  član

Post od milicica »

onaj na koji ste mi odgovorili.Uzgred,mogu samo da vam kazem da sam se javila hitnoj pomoci posto mi nije bilo dobro zbog bolova u grudima i ekg je zabelezio bradikardiju bilo je 40 otkucaja da bi za nepun minut kako oni kazu bila 60 pa padne na 50 i 40 i kazu da mi je zato tesko.ja sam im rekla za onaj bol koji je trajao 5 min i da je bio skroz nepravilan rad srca i da su trenutno aktuelni adeno virusi oni kazu :"nije do virusa i nije ti nista ne misli na to i zivi lepo." Meni nista nije jasno ,znam da mi bude jako tesko ,da malaksam da me gusi nekako al trudim se da ne razmisljam o tome.niko od njih mi ne da pa ni moj lekar opste prakse uput kod kardiologa kazu da ojacam malo i da nije nista i taj bol sto je bio kazu to je zbog perikarditisa ili miokarditisa.tako da mi ostaje da se nadam da nije nista a i da pokusam da se naviknem na to.Samo me zanima da li bi mogli da mi kazete Vase misljenje u vezi mog stanja.Oni mi govore da i ovo promenljivo vreme jako utice na mene jer su to kao oziljci neki koji su ostali.Uz sve to znam da nije neka al me slomi temperatura od 37.3 nju sam imala i proslog meseca tri nedelje pa evo sad opet vec nedelju dana.Ja ne pridajem znacaj tome al mislim da bi svako kome bi se ovako nesto desavalo vec godinama da bi mu se smrklo i da bi postao ocajan.kao i sto mislim da bi isto tako svako reagovao kao i ja na mom mestu pitao bi za neke savete ....
Hvala Vam doktore
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Konstantne subfebrilnosti sa slabošću, malaksalošću, tahikardijama, bradikardijama, poremećajima ritma, stenokardičnim tegobama....svakako idu u prilog aktivnosti nekog od "karditisa". Ne bih se zaustavio na mišljenju vašeg lekara iz ambulante, pokušao bih da odem do ozbiljnog kardiologa, pa makar platio pregled.
Ovako napamet se ne bih usudio da vam dajem savete.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
milicica
Stalni član
Stalni  član

Post od milicica »

Hvala Vam doktore sto mi odgovarate na pitanja mnogo mi znaci a i smiruje:) ove nedelje oticicu kod kardiologa u nisu koji mi je radio ultra zvuk i kod koga sam nosila holter i zahtevacu da mi kaze sta je uzrok svemu ovome,posto prosli put kad sam ga pitala on se samo smesio.Mada su mi analize koje sam radila ok ,al ne verujem da sam anksiozna osoba jer da jesam ja bi se onog dana kada mi je bio bol na sred ulice uspanicila i ne bi ceo dan provela na ulici tj setala vec bi zvala nekog da dodje po mene kolima i da me vodi kuci.No dobro,videcu sta ce doktor u Nisu da mi kaze pa cu da Vam se javim
Hvala Vam...
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Nema na čemu. U svakom slučaju, ostaju vam tercijarne ustanove ZZ u BG-u.
Odgovori