TSH i Anti TPO

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ana sf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 16, 2007 10:23 pm

TSH i Anti TPO

Post od Ana sf »

TSH mi je bio povisen 5,48mlIU (ref. vred. 0,27-4,20), TT4 je 99,16nmol u granicama je ,tog dana kada sam dobila taj rezultat i kada mi je dao lekar terapiju Letrox, sestra mi je uzela krv na analizu Anti TPO a i na TSH iako lekar nije to trazio. Rezultat me buni :
TSH mi se smanjio iako uopste nisam pila tablete-iznosi 3,11 ; a Anti TPO je <5,0(manje) a referentne vrednosti su <34,0.Kako to da se TSH smanjio? I zanima me da li je <5,0 dobar rezultat?

Inace dijagnoza mi je :
Hipothyreosis inc.
Hypoplasio gl. thyreoideae
Thyreoiditis immunogenes in remissionem in obs.
spy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm

Post od spy »

Anti TPO rezultat je dobar a po mom (nestrucnom) misljenju radjen je iz razloga da bi se otkrio uzrok nastanka hipotireoze.Kada je anti TPO povisen radi se o Hasimoto tiroiditisu koji najcesce vremenom dovodi do hipotireoze (sto je moj slucaj).Ovo za TSH stvarno ne znam...Pozdrav!
Odgovori