Zdravo svim onim koje odluce da procitaju moju molbu.Malo sam zabrinuta i ne znam sta da radim.
Moja radna kolegica ima povecanu funkciju stitnjace mislim da se kaze hipertireoza.E,sad trebala je ici na operaciju stitnjace,ali se plasi,te je nekako privatno izganjala terapiju radioaktivnim jodom.Ona i ja dijelimo radni prostor koji je mali,a ja sam malo zabrinuta,jer mi nije jasno da li ta terapija ima uticaj na sve nas koji dolazimo u kontakt sa njom.Ipak je to radioaktivni jod.Molim za pomoc!
Zao mi je ,jer znam da joj treba posao i novac,ali u kontakt s njom dolazi i jedna trudnica.Ako neko zna neka nam pomogne,pa ako nista mi bi joj platili tih par dana bolovanja.
terapija radioaktivnim jodom
Pa zar niko da nam pomogne!'
Ne znam sta da radimo,glupo je zvati sefa,objasniti mu situaciju,jer sta ako situacija nija alarmantna.
Ja sam toj kolegici sinoc poslala poruku,kao da postojimogucnost da je radioaktvna,ona kaze da se ne brinem,jer ljekar joj ne bi dao lijek da je tako rizicno i bila bi izolovana.Ja znam da joj novac treba,ali to je isto kao imati hepatitis ili sidu i nikome ne reci.Molim jos jednomza pomoc!

Ne znam sta da radimo,glupo je zvati sefa,objasniti mu situaciju,jer sta ako situacija nija alarmantna.
Ja sam toj kolegici sinoc poslala poruku,kao da postojimogucnost da je radioaktvna,ona kaze da se ne brinem,jer ljekar joj ne bi dao lijek da je tako rizicno i bila bi izolovana.Ja znam da joj novac treba,ali to je isto kao imati hepatitis ili sidu i nikome ne reci.Molim jos jednomza pomoc!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Radioaktivnost je tkivno usmerena i ogranicena, jod se vezuje za stitnu zlezdu i NE UNISTAVA OKOLNA TKIVA, a JOS MANJE DELUJE NA LJUDE U OKRUZENJU.
Molim Vas da ne pnicite i da i ne razmisljate o ovome na nacin kako razmisljate. Zar mislite da bi u humanoj medicini davali ljudima radioaktivne supstancije koje "zrace" na okolna tkiva i koje zrace po prostoru u kome se nalaze pacijenti?
Ubili bi i pacijente i okolinu, a najverovatnje i lekare i osoblje koje bi tako lecilo.
Pozdrav i sve najbolje!
Molim Vas da ne pnicite i da i ne razmisljate o ovome na nacin kako razmisljate. Zar mislite da bi u humanoj medicini davali ljudima radioaktivne supstancije koje "zrace" na okolna tkiva i koje zrace po prostoru u kome se nalaze pacijenti?

Pozdrav i sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala Vam doktore na Vasim rijecima!Hvala sto ste odgovorili!
Sve je meni jasno,ali zamislite trudnicu da radi u takvom okruzenju,a i sam a imam nekih zdravstvenih problema,jos bi mi samo to trebalo.Procitala sam da bi osobe koje primaju radioaktivni jod trebale biti izolovane zavisno od kolicine lijeka,i da sve njihove izlucevine su radioaktivne neko vrijeme.
E,to je ono sto me buni.Vama hvala,malo mi je lakse,ali sutra sa strahom idem na posao!
Sve je meni jasno,ali zamislite trudnicu da radi u takvom okruzenju,a i sam a imam nekih zdravstvenih problema,jos bi mi samo to trebalo.Procitala sam da bi osobe koje primaju radioaktivni jod trebale biti izolovane zavisno od kolicine lijeka,i da sve njihove izlucevine su radioaktivne neko vrijeme.
E,to je ono sto me buni.Vama hvala,malo mi je lakse,ali sutra sa strahom idem na posao!