Nova sam na forumu. U principu mi je potrebno pojasnjenje.
Naime, po savetu ginekologa, izvadila sam Prolaktin, FT4 i Tsh.
Prolaktin 236,6 (102-496)
TSH 4,630 (0,270-4,200)
FT4 17,18 (12-22)
Dakle, TSH mi je povisen. Da li se radi o ozbiljnom prekoracenju referentnih vrednosti? Moja mama boluje od hipotireoze (fakticki joj je tiroidna zlezda osusena), ali dugo vremena nije prepoznavala simptome i kasno je pocela sa lecenjem. Meni se kao najakutniji simptom pokazao neredovni ciklus, uz blag umor i pojacan nagon za jelom. Inace, sve je dosta blago, tako da bi ostalo neprimeceno da me lekar nije uputio na ove testove.
Iskustva?
Stitna zlezda
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Stitna zlezda
Па могао је баш да ти провери и Т3,TG и антитела. Треба да се ослободиш нервозе и стреса. То се најбоље ради физичком активношћу, већом количином воде и квалитетним витамином Ц.
Eh, easy said,... Hvala, u svako slucaju na svetima. Zakazala sam kod endokrinologa, videcemo sta ce reci:)
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Па бар можеш да пијеш више воде, а ни витамин Ц није неки проблем. Остаје спорт, што и мене мучи. 

Koja je funkcija stitne zlezde u organizmu?
Hvala!
Hvala!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 21, 2015 2:28 pm
Dobar dan svima! Meni treba misljenje nekoga strucnijeg od mene. Imam cvor na stitastoj zlezdi, koji se povecava. Poslednji nalaz je:
Ranije opisana promena u desnom lobusu stitaste zlezde ima tendeciju rasta, sada je promera 23,5x12mm. Unutrasnji zid promene je neregularan, mestimicno polipoidnog izgleda, septiran i vecim delom vadkularizovan. Desno na vratu naglasene lako uvecane lgl, promera do 14mm.
Zakljucak: Promena odgovara cisti sa intracisticnom, dobro vaskularizovanom proliferacijom.
Da li neko moze da mi pojasni malo? Inace 15 januara idem ponovo na kontrolu i onda kod hirurga na konsultaciju oko operacije.
Ranije opisana promena u desnom lobusu stitaste zlezde ima tendeciju rasta, sada je promera 23,5x12mm. Unutrasnji zid promene je neregularan, mestimicno polipoidnog izgleda, septiran i vecim delom vadkularizovan. Desno na vratu naglasene lako uvecane lgl, promera do 14mm.
Zakljucak: Promena odgovara cisti sa intracisticnom, dobro vaskularizovanom proliferacijom.
Da li neko moze da mi pojasni malo? Inace 15 januara idem ponovo na kontrolu i onda kod hirurga na konsultaciju oko operacije.