doktore, moja pokojna baka je imala OGROMNU stitnu zlezdu, uvek su joj hormoni bili u granicama, a 2 x godisnje je sve kontrolisala i secam se da su joj stalno radili neke punkcije i da je bilo u redu. kad je isla u bg da joj izmere zlezdu, rekli su joj da je nemerljiva njihovim aparatom.

uvecanu zlezdu je imala i bakina rodjena sestra, njena cerka kao i moja rodjena tetka, znaci sve zene u porodici. ali posto su mi to bake i tetke sa tatine strane, a culi smo da je to nasledno i ide po zenskoj liniji, ponadala sam se da ce mene da zaoidje.
te tahikardije pocinju da me izludju vise, svela sam propranolol na 1/4 dnevno, pokusavala da ga izbacim, ali mi je puls skakao pa sam odustala. kad budem zatrudnela ne znam sta cu, jer ne bi trebalo da ga pijem. . .
imam poslednjih mesec dana osecaj stiskanja, ali vise malo gore, kao u predelu grla . .ne znam kako bih vam objasnila. a sa leve strane, do dusnika, sa unutrasnje strane zlezde imam cesto bol. moze li zleda da boli?
najcesce ujutru imam te smetnje, gusenje, uzlupanost, zamor, stiskanje. . kasnije u toku dana simptomi popustaju.
ja nisam uspela da zakazem uz stitne jer nece da me prime sa uputom koji mi je dr opste prakse dao, a internista trazio pregled. moram da uzmem nov uput za prvi pregled kod endokrinologa, a onda ce on da proceni da li mi je potreban uz stitne. naravno, pre odlaska kod njega moram da uradim hormone i antitela, a i to se ceka . .to je vec druga prica
jasensky, hvala ti druze, javicu ti se svakako. daj boze da je kao sto ti kazes, da je od anksioznosti, da nemam neko cudo na zlezdi ... . pozzz